torsdag 28 december 2017

Verarnas drottning - Joseph A Davis

Titel: Verarnas drottning 
Författare:
Joseph A Davis
Språk:
Svenska
Serie:
Markus av Trolyrien #2
Antal sidor:
352
Utgiven:
September 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Visserligen utropade kung Josua den unga kvinnan Diomeda till arvtagare av tronen i Valarien, men istället har hon drivits i exil. Albrak är på flykt undan Greve Stronius Pärlehand, som har makten i riket och smider ränker som kan betyda undergång för Valarien. Verflickan Ilasa räddas till livet av Albrak när monster anfaller dem och nu följer hon honom som hans personliga tjänare. Denna oförutsedda trio söker tillsammans upp kréernas matriark som vill prata om Valariens framtid. Resan för dem genom den brännande öknen till Sirana, en glittrande stad av glas. Nu står mycket på spel för Valarien. Vem ska regera? Kan Diomeda finna sin väg? Vilka planer har den gåtfulla och mörka ökengudinnan Sirana för Albrak? Och vilken roll spelar Markus av Trolyrien i allt detta?

Kommentarer:
Verarnas drottning är den andra boken i fantasy serien om Markus av Trolyrien  och jag tyckte om första boken, Markus av Trolyrien men jag tyckte att den här boken var ännu bättre!

Handlingen var inte lika fartfylld som i första boken och mycket berodde nog på att karaktärerna tog flera turer fram och tillbaka från olika ställen men jag gillade att man fick veta mera om världen och karaktärerna.
Vi får såklart träffa några karaktärer från första boken som drottning Diomeda och Albrak (som mest var intresserad av att dricka sitt glömskevatten).
Vi får också träffa några nya karaktärer och min favorit av dem var helt klart Ilsa som var så modig, full av energi, spontan, och bara så charmig. Hon var dessutom så otroligt omtänksam och tänkte på andra före sig själv hela tiden. Jag hoppas verkligen att vi får läsa mera om henne i nästa bok!

Jag gillade blandningen av humor och allvar för Verarnas drottning är inte bara en berättelse om en främmande värld som är fullt av äventyr och fantasi utan det finns även ett fint budskap som handlar om göra rätt och se det goda i andra, och hjälpa andra.

Verarnas  drottning var en fängslande uppföljare och jag ser fram emot att läsa mera om världen och framförallt karaktärerna!

Betyg 6,5/10

Tusen tack till författaren och Pärlan förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...