söndag 23 september 2018

Norra Latin - Sara Bergmark Elfgren

Titel: Norra Latin 
Författare:
Sara Bergmark Elfgren
Språk:
Svenska
Serie:
Stockholmsserien #1
Antal sidor:
578
Utgiven:
September 2017
Finns hos:
Bokus/AdlibirsBeskrivning från Goodreads:
Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar. En regnig augustidag börjar de första året på teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever helt olika liv. Tamar har flyttat till en ny stad utan vänner och familj. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.


Men Norra Latin är en plats med en mörk hemlighet. En hemlighet som förändrar allt och flätar samman Tamars och Cleas liv på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig

Kommentarer:
Norra Latin hade jag bara hört gott om, och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den jag inte läst något av författaren innan men det kommer jag absolut att göra nu för jag tyckte att Norra Latin var riktigt bra!

Jag älskade miljön och och att det utspelade sig på skolan Norra Latin. Miljö beskrivningarna var så bra och det gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Boken är skriven ur både Clea och Tamars perspektiv och jag gillade att läsa ur bådas. Clea och Tamar var både väldigt intressanta karaktärer, även om de var så olika.
Handlingen bjöd på lite blandning mellan vardag och lite övernaturliga inslag, och de övernaturliga inslagen tyckte jag tillförde lite extra mystik och spänning.

Norra Latin blev en härlig positiv överraskning som jag inte kunde sluta läsa, och nu längtar jag bara efter nästa bok i serien!


Betyg 8/10

2 kommentarer:

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...