måndag 18 maj 2020

Bortförda - Oskar Källner & Karl Johnsson

Titel: Bortförda 
Författare:
Oskar Källner & Karl Johnson (illustratör)
Språk:
Svenska
Serie:
Imperiets arvingar #1
Antal sidor:
173
Utgiven:
Mars 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris / Omnible 
Beskrivning från Bokus:
Alice och Elias bor med sina föräldrar i ett villaområde utanför Uppsala. De lever ett liv som liknar alla andras. Men en kväll försvinner mamma, och pappa blir tagen av polisen, misstänkt för att vara inblandad. Alice och Elias bestämmer sig för att rädda sina föräldrar. De beger sig ut i Lunsenskogen för att leta efter mamma, men de hittar någonting helt annat. För i samma skog befinner sig Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten, som är ute på uppdrag för att rädda en förlorad besättningsman. Och det ska snart visa sig att Brock och syskonen har en gemensam fiende ...

Kommentarer:
Bortförda är första boken i science fiction serien Imperiets arvingar och jag blev så glad över att de första två böckerna dök upp här hemma som två fina överraskningar. Jag blev nämligen så intresserad av att läsa den här serien efter att jag hade sett dem lite överallt.

Jag gillade både Alice och Elias och deras syskonrelation kändes äkta. De kunde bråka i ena stunden för att sedan busa tillsammans.

Handlingen var medryckande från första stund och det var mycket spänning genom hela boken. Jag ville hela tiden fortsätta läsa för boken var så fängslande. Det är äventyr, mystisk, rymden och alla möjliga varelser och det var så bra.
Dessutom är det helt fantastiska illustrationer som också var fängslande och gjorde läsupplevelsen ännu bättre!

Bortförda bjöd på ett spännande äventyr i rymden med fina karaktärer och helt fantastiska illustrationer!  Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

Tusen tack till Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...