torsdag 14 maj 2020

Innan ni tog oss - Lisa Wingate

Titel: Innan ni tog oss
Författare:
Lisa Wingate
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
444
Utgiven:
September 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Bokus:
Memphis, 1939. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras föräldrar tvingas åka till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen. Men helt plötsligt dyker främlingar upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, och syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är bra mycket brutalare än så. 

Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet? 


Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom.

Kommentarer:
Innan ni tog oss har jag velat läsa sedan den kom ut och jag förstår inte varför den fick vänta så länge men nu är den läst, och den var helt otrolig. Boken bygger på en sann historia och det gjorde berättelsen ännu starkare och den var så fängslande och jag kunde inte sluta läsa förens boken var slut.
Jag gillade verkligen kombinationen var nutid och dåtid och karaktärerna fångade allihopa mitt hjärta.

Innan ni tog oss var så berörande, välskriven och fick mig att känna alla möjliga känslor. Läs den om du inte gjort det, du kommer inte ångra dig.


Betyg 9/10

2 kommentarer:

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...