måndag 16 november 2020

Orianas bälte - Cecilia Larsson Kostenius

Titel: Orianas bälte 
Författare:
Cecilia Larsson Kostenius
Språk:
Svenska
Serie:
De fem elementen #3
Antal sidor:
484
Utgiven:
Mars 2019
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Bokus:
Kriget är över. Virusgudinnan är besegrad. På natthimlen syns skuggan av det som finns kvar av henne och i sin stjärnbild bär hon resterna av systrarna - jord, eld, luft och vatten. 


Elementens kärnor har slukats av Dunklets drake. Men när fyra ägg har lagts kommer Oriana åter till Manhem. Så löd hennes löfte och hot. Odal återvänder till en förändrad värld där elementen inte längre är pålitliga. Han måste återställa balansen, för att förhindra fullständig förintelse. Pål utkämpar en inre strid där Svala spelar en stor roll. Hur mycket kan en person begära och längta? Och vad gör du när ingen kan uppfylla dina önskningar?

Kommentarer:
Orianas bälte
är den tredje boken i serien De fem elementen och jag tyckte om de första två delarna i serien så det fanns en del förväntningar på den här delen, och jag tyckte att den levde upp till dessa!

Den här serien bjuder verkligen på en riktig berg-och-dal bana och man vet aldrig vad som ska kommer att hända.
Handlingen var minst sagt spännande och det är drakar, pirater (och en kvinnlig piratdrottning), element i uppror och mycket mer!
 Språket var precis som i de första två delarna, helt magiskt fint och jag gillade de detaljerade miljöbeskrivningarna.

När det gäller karaktärerna så är Svala min favorit, och det har inte varit i de första två delarna så det var roligt att hon växte.

Orianas bälte bjöd på en härlig läsning med fina karaktärer och jag ser fram emot att läsa bok fyra, för jag undrar verkligen hur det ska gå för alla!

Betyg 7/10


Tusen tack till författaren & Visto förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rauk - Li Ekman

Titel: Rauk  Författare: Li Ekman Språk: Svenska Serie: Berättelsen om Ingio Jones #3 Antal sidor: 350 Utgiven: Juli 2022 Finns hos: B...