onsdag 25 november 2020

Silverspegelns hemlighet - Ingrid Tosteberg

Titel: Silverspegelns hemlighet 

Författare: Ingrid Tosteberg 

Språk: Svenska
Serie:
Sagan om evlonien
Antal sidor:
181
Utgiven:
November 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning:
Oliver och Rosali hittar en silverspegel i ett mystiskt rum när de leker runt. I den ser de en smutsig flicka som är tillfångatagen. 

Det visar sig vara Nimaya, som varit försvunnen i många år. 


Om bara några dagar fyller Nimaya 11 år, och då får hon magiska krafter, som någon nu vill ta över, genom att döda henne. De förstår att de måste hjälpa henne, och det inom fem dagar, sen är det försent. 


Kommentarer:
Silverspegelns hemlighet är andra boken i serien Sagan om evlonien och jag tyckte att den var minst lika bra som första boken, Stendrottningens hemlighet!

Jag måste ju nämna att omslaget är otroligt fint och precis som i Stendrottningens hemlighet så var det fullt av vackra illustrationer i boken som gjorde läsupplevelsen ännu bättre!

Språket var så målande och fint och karaktärerna är så härliga. Handlingen var spännande och hade hela tiden ett driv framåt och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Det är en kamp mellan ont och gott, äventyr och faror. Det kan ju inte bli mer spännande än så. Vänskapen mellan Oliver och Rosali är också så fin.

Den här serien är bara helt magisk och passar både barn och vuxna. Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tusen tack till Darknes publishing för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...