torsdag 24 november 2022

Strykpojken - Lena Ollmark


Titel:
Strykpojken 
Författare:
Lena Ollmark
Språk:
Svenska
Serie:
Nattlandet #1
Antal sidor:
246
Utgiven:
September 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
I ett skogsområde i Disby ligger en övergiven gammal lekplats. Där hände något fasansfullt en gång för många år sedan. Alla i det lilla samhället känner till historien, men ingen pratar om den.


Tess, André och Elle ses vid den gamla lekplatsen efter ett långt sommarlov. Elle har något viktigt att berätta - men kvällen slutar i en fruktansvärd olycka. Tess förlorar sin bästa vän och André sin första flickvän. Tess och André tål inte varandra, men båda älskade Elle. Snart börjar båda två drömma mardrömmar. Om en ond pojke. Han skrämmer dem och gör dem illa. När de vaknar upp har de blåmärken. Hur är det möjligt? Sömn är livsviktigt, om vi inte får sova blir vi galna. Men vad händer om man är för rädd för att somna? Tess och André måste ta reda på vem pojken är, vad som hänt honom och vad han vill. Annars kommer de kanske inte vakna nästa morgon.

Kommentarer:
Strykpojken är första delen i skräcktrilogin Nattlandet och den riktar sig mot barn i läsåldern 9-12 år men oj så bra jag tyckte att denna var som vuxen.

Omslaget är lockade och passar boken perfekt. Jag fångades vid första sidan och sedan kunde jag inte sluta läsa, men jag är glad att jag läste boken på dagtid för jag hade nog inte vågat läsa den i mörkret för vissa delar var obehagliga, men på ett bra sätt. Den var läskig men utan att bli för mycket så att säga, och den mystiska stämningen som fanns genom hela boken var toppen!
Handlingen var otroligt spännande och samtidigt handlar boken mycket om mod och vänskap också.

Strykpojken var en riktig bladvändare och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 8/10


Tack till B. Wahlströms för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rauk - Li Ekman

Titel: Rauk  Författare: Li Ekman Språk: Svenska Serie: Berättelsen om Ingio Jones #3 Antal sidor: 350 Utgiven: Juli 2022 Finns hos: B...