tisdag 8 november 2022

Tolv och den frusna skogen -Aisling Fowler

Titel: Tolv och den frusna skogen
Författare:
Aisling Fowler
Språk:
Svenska
Serie:
Eldfödd #1
Antal sidor:
432
Utgiven:
Mars 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Ember är ett rike fullt av monster, och Tolv har svurit en ed och gett upp allt för att lära sig kämpa mot dem. Det är i alla fall vad hon säger. I själva verket vill hon bara hämnas på de som tog hennes familj ifrån henne.


När borgen där hon bor blir anfallen och en flicka rövas bort kan Tolv inte låta bli att ingripa. Hon lämnar borgen och ger sig av på en livsfarlig resa där hennes förflutna och hennes öde flätas samman med hela Embers framtid.

Kommentarer:
Tolv och den frusna skogen är första delen i fantasy serien Eldfödd och den är riktad mot barn mellan 9-12 år, och jag hade älskat den här boken som 12 åring, och jag gillade den nu som vuxen. Jag gillade blandningen mellan action, spännande överraskningar och den magiska stämningen som fanns genom hela boken.

Handlingen var spännande och fartfylld och jag gillade huvudkaraktären Tolv. Hon var så stark trots allt hon gick igenom. Boken har dessutom väldigt fina illustrationer som gjorde läsupplevelsen ännu bättre!

Betyg 6/10


Tack Harpercollins Nordic för överraskningen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nyårsfesten - Lucy Foley

Titel: Nyårsfesten Författare: Lucy Foley Språk: Svensk Serie: - Antal sidor: 340 Utgiven: December 2018 Finns hos: Bokus / Adlibris ...