torsdag 31 augusti 2023

Ursulas hemlighet - Marija Fischer Odén

Titel: Ursulas hemlighet 
Författare:
Marija Fischer Odén
Språk:
Svenska
Serie:
En björn i en bur #1
Antal sidor:
107
Utgiven:
Augusti 2023
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Bokus:
Ursula kunde inte minnas att hon haft en härligare dröm i hela sitt liv. Hon hade sprungit under träden med stora lurviga djur.

Hon visste att de hörde ihop med henne, och hon hörde till denna vackra plats med mossa, träd och stenbumlingar. När hon rörde vid sina lurviga följeslagare väcktes en vild längtan efter frihet.


Ursula är tolv år och drottning. Hon är ensam och rädd och helt i händerna på adeln och krigsmakten. När den nye läraren Frans dyker upp är han den första på mycket länge som verkar vilja henne väl. En natt tar han med sig två främlingar till Ursulas gemak. De säger att de kommer med ett budskap från skogens hjärta. 


Ursulas hemlighet är en berättelse om att hitta sitt folk och kampen för rättvisa. Det är första delen i Marija Fischer Odéns bokserie En björn i en bur. Illustrationer av Catrin Schmeer.

Kommentarer:
Ursulas hemlighet är första boken i serien En björn i en bur och den är skriven för barn mellan 9-12 år men såklart går den utmärkt att läsa om vuxen också!

Denna fina bok fångade mitt intresse direkt och bjöd på en härlig läsupplevelse! Jag måste nämna den magiska stämningen som författarens lyckats förmedla, den var otrolig. Det kändes som att läsa en saga och jag gillade det väldigt mycket! Författaren har skapat en fantasifull värld med flera sorters magiska varelser och det var bara så bra.
Illustrationerna måste jag också nämna, det gjorde läsupplevelsen ännu bättre!

Handlingen var lätt att hänga med i och härligt spännande. När det gäller karaktärerna tyckte jag mycket om Ursula, Kråke,Frans och Ylva. Jag ser fram emot att lära känna dem mer.
Det enda jag hade önskat var att boken skulle varit längre, men för rätt målgrupp är nog längden bra, så det är bara min önskan. Nu blir det att längta tills nästa bok släpps!

Ursulas hemlighet var helt bedårande och jag kan varmt rekommendera den till både barn och vuxna!

Betyg 8/10


Tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...