onsdag 29 november 2023

Calima - Gabriella Ullberg Westin

Titel: Calima 
Författare:
Gabriella Ullberg Westin
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
368
Utgiven:
November 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
De flyr för livet till ett nytt land, med nya identiteter. Deras bakgrund måste hållas hemlig – kommer de att lyckas?


En kylig vintermorgon sätter sig Maja och hennes två barn på ett flyg med allt de äger i ett par väskor. Majas man har kallblodigt skjutits till döds, men polisen befarar att hon var den egentliga måltavlan. Med nya identiteter flyr de till en enskilt belägen finca i bergen på Gran Canaria. Där ska de bygga upp ett helt nytt liv, men skräcken för att deras bakgrund ska avslöjas och att gärningsmannen närsomhelst kan hitta dem är ständigt närvarande.


Det svenska paret Estelle och Martin bor sedan många år på ön. De lever ett lyxliv fyllt av sol, cava och middagar som möjliggörs av Martins framgångsrika investeringar. Men Estelle ställer sig allt oftare frågan vem hon egentligen är, vad hennes man faktiskt arbetar med – och om detta är det liv hon vill leva.


De två kvinnorna möts och börjar umgås. Men ju närmare varandra de kommer, desto svårare blir det för Maja att inte avslöja varför hon egentligen är på ön, och Estelle kan snart inte längre blunda för sin brutala sanning. När Majas sexåriga dotter dessutom börjar visa tecken på ångest och berättar fasansfulla saker, håller allt på att rämna.

Kommentarer:
Calima blev den första boken jag plockade upp av författaren men den kommer absolut inte bli den sista för jag tyckte så mycket om Calima!

Jag fastnade direkt i handlingen som var både intressant, aktuell och spännande. Jag tyckte att språket var så fängslande så jag kunde inte sluta läsa. Karaktärerna var fascinerade att läsa om och jag tyckte mycket om att läsa om dem. Mot slutet blev det oerhört spännande också så jag slukade det sista sidorna.
Det var också så härligt att få läsa om Gran Canaria, det värmde i den här höst och vinterkylan som är här just nu och miljöbeskrivningarna var också riktigt bra.

Calima var en otroligt spännande och välskriven bladvändare och jag kan varmt rekommendera att ni plockar upp den!

Betyg 8/10


Tack HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...