måndag 6 november 2023

Gengångaren - Lena Ollmark

Titel: Gengångaren 
Författare:
Lena Ollmark
Språk:
Svenska
Serie:
Nattlandet #3
Antal sidor:
261
Utgiven:
Oktober 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
"Allting kommer att bli bra nu", viskade Sabine. "Förstår ni inte?"


Tess och André stirrade ner i den mörka källaren. Luften var fuktig och stanken av död och förruttnelse kändes som ett slag i magen. Svart mögel slingrade sig likt tentakler över väggarna. Något rörde sig där nere bland skuggorna, något som inte borde finnas.


"Men snälla Sabina", mumlade Tess med panik i rösten. "Vad har du gjort?"


Det sägs att hemsökta platser väcks till liv av hemsökta människor. Skuggor från det förgångna har länge plågat unga i Disby - jagat dem i deras mardrömmar. Det enda som hjälper är att försöka glömma. Men Tess lyckas inte. Hon är fortfarande rädd. Och när en liten flicka plötsligt försvinner kan ingen längre låtsas att allt är som det ska. Högar av förmultnande djur dyker upp i skogarna. Själva naturen verkar skämd och sjuk.


Tess och André inser att de en gång för alla måste ta reda på vad som egentligen har hänt i Disby. Är de döda barnen från Nattlandet tillbaka? Vilka är de? Och vad vill de - skada dem eller kanske varna för något som är på väg att hända?


Och tänk om det är just sanningen som kommer att hemsöka dig, och ta sig hela vägen in i dina mardrömmar. Vill du då fortfarande veta?

Kommentarer:
Gengångaren är den tredje och sista delen i Nattlandet trilogin och jag tyckte mycket om det första två böckerna i trilogin och Gengångaren var minst lika bra som dem!

Böckerna är skrivna för barn mellan 9-12 år men jag som vuxen har verkligen uppskattat dessa böcker. Det är spänning, mystik och kusligheter och dessa böcker passar verkligen att läsa en ruskig höstkväll. Handlingen var minst sagt spännande och jag ville hela tiden fortsätta läsa. Den här serien är en riktigt bladvändare helt enkelt!
Jag gillade verkligen att få följa Tess och André och tyckte om att man som läsare fick läsa ur bådas perspektiv.
Språket är också otroligt fängslande och gjorde ännu en gång att jag inte ville sluta läsa.

Gengångaren var en väldigt bra avslutning på trilogin och jag kan varmt rekommendera dessa böcker!

Betyg 7,5/10


Tack B.Wahlströms för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...