lördag 9 januari 2016

The Wishing Spell - Chris Colfer

Titel: The Wishing Spell 
Författare:
Chris Colfer
Språk:
Engelska
Serie:
The Land of Stories #1
Antal sidor:
434
Utgiven:
Juli 2012
Förlag:
Little Brown Young ReadersBeskrivning från Goodreads:
Alex and Conner Bailey's world is about to change, in this fast-paced adventure that uniquely combines our modern day world with the enchanting realm of classic fairy tales. 
"The Land of Stories" tells the tale of twins Alex and Conner. Through the mysterious powers of a cherished book of stories, they leave their world behind and find themselves in a foreign land full of wonder and magic where they come face-to-face with the fairy tale characters they grew up reading about. 

But after a series of encounters with witches, wolves, goblins, and trolls alike, getting back home is going to be harder than they thought.


Kommentarer:
Direkt när jag började läsa The Wishing Spell fastnade jag för både skrivsättet och berättelsen, det gick inte att sluta läsa för den blev bara bättre och bättre!
De fina bilderna i början av varje kapitel var en mycket fin detalj också och kartan som också var jättefin, var väldigt användbar under läsningen.

Vi får träffa tvillingarna Alex och Connor som är tolv år, men som vanligt när det är så pass unga huvudkaraktärer tycker jag inte att de upplevs som tolv år utan lite äldre.
Alex och Connor är väldigt olika då Alex älskar att läsa, hon älskar speciellt sagor, och hon är väldigt duktig i skolan. Connor är däremot inte lika duktig i skolan, det händer ibland att han somnar på lektionerna, men han är smartare än han tror.

Tvillingarna har vuxit med sagor av alla slag då deras pappa berättade de mest fascinerande sagorna för dem vid många tillfällen, till exempel när någon av dem var lite nere och behövde muntras upp.
Deras liv vänds upp ner när det plötsligt hamnar i Land of Stories och de får
uppleva allt från sagorna som de har vuxit med fast i verklighet!

The Wishing Spell var ett fartfyllt  och magiskt äventyr med mycket spänning och samtidigt var det en riktigt mysig läsupplevelse! Jag ser mycket fram emot att få fortsätta läsa om Alex och Connor!

Citat:
“The world will always choose convenience over reality. It's easier to hate, blame, and fear than it is to understand. No one wants the truth; they want entertainment.

Betyg 8,5/10 

4 kommentarer:

 1. Den här serien vill jag verkligen läsa, verkar så himla gullig på något sätt :) och har i stort sett bara hört gott om den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker du ska göra :) Den var jättemysig och även ganska spännande :)

   Radera
 2. Som jag har titta på serien och läst olika bokbloggars recensioner, och varje gång påminns jag om hur gärna jag vill läsa den här. Sen händer inget, hur kan det var så? Finns förhoppningsvis hopp för 2016. Det bästa med att vänta med att börja läsa är att det finns fler delar som sträckläsa sen, eller hur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag vet precis hur det är :) Oftast kommer det någon annan bok eller serie emellan men det är som du säger att om man har väntat länge nog så slipper man vänta på det resterade delarna och det är väldigt skönt!

   Radera

Den hemliga gästen - Nita Prose

Titel: Den hemliga gästen  Författare: Nita Prose Språk: Svenska Serie: Molly Gray #2 Antal sidor: 298 Utgiven: Januari 2024 Finns hos...