torsdag 30 maj 2019

Där solen möter månen - Caroline Hurtig

Titel: Där solen möter månen 
Författare:
Caroline Hurtig
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
Utgiven:
Maj 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Nandina av dagen är en solkrigare. Varje skymning och gryning förväntas hon slåss mot nattens krigare så att ljuset varar längre än mörkret under dygnets timmar.

Men Nandina har en hemlighet, hon avskyr inte natten som sina fränder. Som barn beundrade hon den och älskade en pojke av natten. En pojke med månljus i sina ögon och stjärnglans i sitt leende.

Trots att han svek henne kan hon inte glömma honom. Men kommer de någonsin att mötas igen?

Kommentarer:
Där solen möter månen är en novell av Caroline Hurtig och när jag fick förfrågan om att läsa den som e-bok tackade jag sjävklart ja eftersom jag gillar hennes serie om De sista gudarna så mycket.

Där solen möter månen var fängslande från första sidan och hur bra som helst!
Stämningen var förtrollande och jag fick lite sago känsla över den när jag började läsa, och det är alltid positivt för jag är lite svag för sagor.

Det är en värld som är magisk och även ganska så våldsam där dagen och natten avskyr varandra och slåss varje gryning och skymning men Nandina från dagen, känner annorlunda och blir intresserad av en pojke, Haldis från natten. Språket är vackert precis som i Hurtigs andra böcker, och även om novellen är kort så blev jag så fast för både karaktärerna och världen. Problemet med noveller är att de tar slut så fort men jag kände mig ändå nöjd med hur allt slutade.

Där solen möter månen var magisk, kärleksfull och fängslande 
och jag älskade den! Rekommenderas varmt! 

Betyg 8,5/10

Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...