tisdag 28 maj 2019

Odinsbarn - Siri Pettersen

Titel: Odinsbarn 
Författare:
Siri Pettersen
Språk:
Svenska
Serie:
Korpringarna #1
Antal sidor:
621
Utgiven:
September
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Bokus:
Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen.
Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa.

En man från norr sticker kniven i ett spädbarn, för att dölja att hon är född utan svans. Flickan överlever och får namnet Hirka. När hon är femton vintrar gammal får Hirka veta att hon är ett odinsbarn ? ett svanslöst odjur från en annan värld. Myten säger att odinsbarn för med sig röta och död. Samtidigt sprider sig rykten och oroligheter i landet. Gamla maktkamper väcks till liv, krig hotar att bryta ut och folk överger sina hem i fruktan för varelser som ingen har sett på tusen år.


Det verkar som om Hirka inte är den enda som tagit sig igenom stenportarna från den andra världen och plötsligt vänds alla blickar mot henne.

Kommentarer:
Odinsbarn är första boken i serien Korpbringarna som jag bara hört gott om.
Det är även en bok som har stått oläst väldigt länge i min bokhylla och som jag även försökt läsa några gånger men aldrig fortsatt läsa efter några sidor av någon anledning. Början var boken var lite udda tyckte jag och handlingen var ganska så långsam men nu är den äntligen utläst, och jag är så glad att jag inte gav upp igen efter några kapitel för den blev bara bättre och mer spännande under läsningens gång!

Jag förstår nu verkligen varför många älskar Odinsbarn och hela serien för den är så annorlunda jämfört med många andra fantasy serier.
Det är en blandning mellan medeltidsmiljö  och nordisk mytologi och det var bara så bra.
Karaktärerna Hirka, Rime och Urd var allihopa så intressanta på sina sätt och ett annat plus var romansen som passade in utmärkt.
Handlingen bjöd på mycket tvister och oväntade händelser och mot slutet var det även mycket action och spänning.

Odisbarn blev postvit överraskning och jag ser verkligen fram emot att fortsätta med serien! Rekommenderas varmt till dig som vill ha lite fantasy med nordisk mytologi!

Betyg 9/10

1 kommentar:

  1. Kul att du gillade den! :D Måste verkligen fortsätta med serien.

    SvaraRadera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...