onsdag 15 januari 2020

Tre små lögner - Laura Marshall

Titel: Tre små lögner 
Författare:
Laura Marshall
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
384
Utgiven:
December 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris / Omnible 

Beskrivning från Bokus:
När Sascha försvinner, befarar Ellen det värsta. När sedan djupt begravda hemligheter stiger upp till ytan, inser Ellen att hon nog faktiskt inte känner Sascha eller har någon aning om vad hon är kapabel till alls 

2005: 17-åriga Ellen blir betagen av Saschas glamorösa utstrålning. De blir vänner och Ellen välkomnas in i Saschas bohemiska och musikaliska familj. Hon anar inte mörkret som döljer sig bakom den konstnärliga livsstilen. Under en nyårsfest tar allt en dramatisk vändning. Det slutar med en rättegång där Ellen blir nyckelvittne. Livet hemma hos Sascha blir aldrig mer detsamma. 

2018: Ellen är 30 år och hennes liv är fortfarande nära sammanflätat med Saschas. De två bor tillsammans i London. Men så försvinner Sascha. Polisen tar det inte på allvar eftersom det inte är första gången det händer. Men Ellen befarar det värsta händelser i det förflutna ger henne all anledning att vara orolig. Både för Sascha och sig själv. Att upptäcka sanningen om vad som verkligen hände den där nyårsaftonen för 12 år sedan innebär livsfara och Ellen måste konfrontera både det förflutna och samtidigt ifrågasätta hur väl hon egentligen känner sin bästa vän.


Kommentarer:
Jag läste Vänförfrågan av Laura Marshall när den kom ut och jag tyckte mycket om den så när jag fick förfrågan om att läsa Tre små lögner så tvekade jag inte med att tacka ja.

Jag tyckte faktiskt snäppet bättre om Tre små lögner.
Jag fastnade på en gång och kunde sedan inte sluta läsa, vilket gjorde att jag läste ut boken väldigt fort. Den var en riktigt bladvändare med andra ord!
Det är rätt så många karaktärer och allihopa har helt olika personligheter och jag tyckte om att läsa om alla, men favoriten var nog Ellen.
Vi får både läsa om dåtid och nutid och dåtiden bjöd på hemligheter och ledtrådar medan nutiden hade driv framåt och bjöd på spänning så det var en bra bladning helt enkelt.

Tre små lögner bjöd på en spännande och fängslande läsning! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tusen tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...