onsdag 1 november 2023

Vi ses på andra sidan - Carina Nunstedt

Titel: Vi ses på andra sidan 
Författare:
Carina Nunstedt
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
333
Utgiven:
Oktober 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
En änkas manifest för resten av sitt liv


Vem är jag utan dig? Carina blir änka mitt i livet, när hennes man dör efter en kort tids sjukdom. Hon famlar genom sorgen och den nya tillvaron som ensamstående tonårsmamma. Vem är hon egentligen ­efter ett över 20 års långt äktenskap?


Denna självbiografiska roman är lika mycket en livsbejakande roadtrip som en akut livskrishantering, där huvudpersonen Carina tar hjälp av olika mentala och fysiska verktyg för att ta sig igenom sorgen och börja om igen:


I en mörk källare går hon en workshop i sorgebearbetning. En terapeut uppmanar henne att omfamna det inre tomrummet, sitt vet inte . En tysk shaman säger att hennes power animal är kolibrin, fågeln som uppmanar oss att sjunga, skratta, älska mer och hänge oss åt all den skönhet som finns. Ett medium hjälper henne att få kontakt med sin döda man som har något viktigt att berätta. En amerikansk manifestationscoach hjälper henne att manifestera det nya livet. Sikta högre än någonsin.


Hon bestämmer sig för att sälja lantstället och börja dejta igen. Inte män utan platser. Vackra berusande storstäder och bergsbyar som hjälper henne att hitta en ny riktning.


Kommentarer:

Vi ses på andra sidan berörde mig så mycket när medan jag läste, oj vilken gripande bok! Vi får följa Carina som blivit änka och den här boken fick mig att känna alla möjliga slags känslor, ibland var jag nära att gråta och andra gånger satt jag och log. Den är en äkta och utlämnande berättelse som handlar om så mycket sorg, förlust och kärlek. Vilken resa författaren har gjort, och det var så vackert och fängslande att få följa med henne på den resan, genom allt tungt och svart till en ljusare sida. Carina är så otroligt stark som tog sig igenom allt detta, jag beundrar henne verkligen. Det är viktigt att man vågar prata om sorg och vad allt det innebär. 

Jag vet inte vad jag mer ska skriva förutom att jag verkligen rekommenderar den här boken, den är så berörande men också full av hopp och framför allt kärlek.

Betyg 9/10


Tack Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...