torsdag 3 oktober 2024

Sensommarvals - Sara Molin & Johanna Johansson

Titel: Sensommarvals 
Författare:
Sara Molin & Johanna Johansson
Språk:
Svenska
Serie:
Kalvingserien#1
Antal sidor:
297
Utgiven:
Juni 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Nina Frankevall har höga förhoppningar när hon tillsammans med familjen lämnar Stockholm för att tillbringa några semesterveckor i skärgårdsidyllen Kalvinge. Visst måste väl lantliv och ljusa nätter kunna blåsa nytt liv i äktenskapet med David? Men David verkar nöjd som det är och romantiken lyser med sin frånvaro. När Ninas chef på mäklarbyrån hör av sig om ett försäljningsuppdrag tackar hon därför ja. Om hon inte kan rädda sitt äktenskap, kanske hon åtminstone kan rädda sin karriär?


Edvin Broberg har bott i Kalvinge i hela sitt åttiofemåriga liv. Han är nybliven änkling, hans närmaste vän och granne har flyttat till Grisslehamn och hans bonusson hör sällan av sig. När Edvin dessutom ser sitt barndomshem sakta förfalla, inser han att det är dags att sälja och acceptera att saker inte alltid blir som man tänkt sig.


Edvins unge vän Jeremia gör snabbt klart för Nina att en försäljning inte kan bli av, samtidigt som hennes chef vill ha ett snabbt avslut av affären. Motvilligt dras hon in i Jeremias planer på att ändra Edvins beslut, och hitta det eller snarare den som han tror kan ge Edvin ny livsglädje. Och visst blir Nina nyförälskad, bara inte i den hon tänkt sig

Kommentarer:
Sensommarvals är första delen i Kalvingserien och vilken härlig pärla, jag älskade den!
Jag är svag för feelgood böcker som utspelar sig i skärgårdsmiljö, det är så mysigt och även om det nu är höst så var det underbart att få läsa om sommar och solsken.
Karaktärerna grep tag i mig och det var så intressant att få läsa om dem, de var ett härlig gäng och deras vänskap var så varm och fin. Edvin, Nina,Jermia och Isabel, alla är ju bara så fina.
Boken visar att vänskap kommer i alla former och att oavsett ålder så är det viktigt att hjälpas åt och att finnas för varandra, vilket är ett väldigt fint budskap. Dessutom gillade jag att läsa om ena karaktären Isabel dröm att öppna ett bokkafé.  Handlingen bjuder på många slags känslor, och jag kunde verkligen känna med karaktärerna, både i fina stunder och jobbiga stunder.
Författarna använder även ett fängslande språk som gjorde att jag inte ville sluta läsa och nu längtar jag bara efter mer, mer av Kalvinge och mer av karaktärerna.

Sensommarvals bjöd på en fantastisk läsupplevelse och jag kommer inte glömma den i första taget, läs den!

Betyg 9/10


Tack LB förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sensommarvals - Sara Molin & Johanna Johansson

Titel: Sensommarvals  Författare: Sara Molin & Johanna Johansson Språk: Svenska Serie: Kalvingserien#1 Antal sidor: 297 Utgiven: Ju...