söndag 20 oktober 2024

Spökraketen - Tobias Söderlund

Titel: Spökraketen 
Författare:
Tobias Söderlund
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
368
Utgiven:
Augusti 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Daisy och Elias älskar rymden – men av helt olika skäl. Daisy drömmer om att bli astronaut, medan Elias är besatt av aliens. Han har till och med ett eget ufo-arkiv där han samlar vittnesmål från folk över hela världen som berättar om möten med utomjordiska varelser och farkoster. Daisy är skeptisk till historierna. Ufon är väl bara påhitt? Det visar sig att Daisys morfar är betydligt mer intresserad, och har en otrolig sak att berätta för dem: Om spökraketen som kraschade i trakten på 1940-talet.


Det blir en sommar som Daisy och Elias sent ska glömma. De är med om hisnande händelser som ingen av dem hade kunnat drömma om. Och frågan är: Kan man avfärda allt som inte har vetenskapliga bevis?

Kommentarer:
Tobias Söderlund har tidigare skrivit Spökkameran-trilogin och det sex böckerna om spökhunden Buster och Spökraketen är hans senaste bok och denna bok innehåller faktiskt inga spöken utan istället är det ufon och utomjordingar i fokus. Jag tyckte väldigt mycket om den här boken, den var snabbläst, spännande och full av intressanta fakta om ufon och utomjordingar. Det märktes att författaren har lagt ned mycket tid och gjort mycket research helt klart.
Daisy och Elias var två karaktärer jag gillade att läsa om, deras vänskap var fin och karaktärerna kändes båda så äkta. Handlingen var som sagt spännande, och det fanns en mystisk stämning genom hela boken. Jag är inte säker på om detta är början på en serie eller inte, oavsett vad så håller jag alla tummar och tår för att författaren ska skriva fler böcker för Spökraketen var så bra, vilket äventyr boken bjöd på! Rekommenderas varmt till barn, ungdom eller vuxen!

Betyg 8/10


Tack Rabén&Sjögren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En hemlighet för mycket - Jenny Fagerlund

Titel: En hemlighet för mycket  Författare: Jenny Fagerlund Språk: Svenska Serie: Gärdeböckerna#1 Antal sidor: 320 Utgiven: Maj 2024 F...