måndag 7 december 2015

Eldtronen - Rick Riordan

Titel: Eldtronen 
Författare:
Rick Riordan
Språk:
Svenska
Original Titel:
The Throne of Fire
Serie:
Kanekrönikan #2
Antal Sidor:
506
Utgiven:
Juli 2015
Förlag:
Modernista
Finns hos:
Bokus, Adlibris

Beskrivning från Bokus:
Ända sedan de egyptiska gudarna släpptes lösa i vår moderna värld har syskonen Carter och Sadie Kane haft problem. Som arvtagare till Livets hus besitter de magiska förmågor, men nu är deras hittills farligaste fiende ormguden Apep på väg att ta över världen. Om de inte lyckas stoppa honom på bara några få dagar kommer det att innebära slutet för jorden och hela mänskligheten.
För att kunna besegra Apep är Carter och Sadie tvungna att återuppliva solguden Ra en utmaning ingen magiker lyckats med tidigare. Men först av allt måste de leta upp de tre delarna av Ras bok och uttala den magiska formel som krävs. Sökandet tar dem från New York till London, via S:t Petersburg och slutligen till den egyptiska öknen Ska de hinna förgöra Apep innan han sväljer solen och låter jorden gå under?

Kommentarer:
Fortsättningen på Den Röda Pyramiden, och jag tyckte att det var väldigt roligt att få följa med Sadie och Carter på nästa spännande äventyr, och precis som Den Röda Pyramiden håller Riordan ett högt tempo med fartfyllda handlingar, och bjuder på ett riktigt underhållande och spännande äventyr med både nya och gamla karaktärer. Det märks att Sadie och Carter har börjat bli vana med att umgås mera då deras syskonrelation har utvecklats och även om det fortfarande små tjafsar som syskon gör så tycker de ändå om varandra, även om de inte riktigt vill erkänna det för den andre.

Precis som i den Röda Pyramiden så får man träffa flera konstiga djur och monster och precis när man inte tror att det kan bli konstigare så dyker det upp en dvärg i badbyxor, en kaxig gam eller flodhäst i högklackat…

Jag tycker väldigt mycket om den här underhållande serien och väntar spänt på att den tredje boken om Sadie och Carter, Ormens Skugga ska släppas!


Betyg 8/10

Andra böcker i serien
1. Den Röda Pyramiden
2. Eldtronen
3. Ormens Skugga (2016) 

2 kommentarer:

  1. Bra recension! :) Jag tycker att den här serien är så spännande. Längtar ihjäl mig efter sista boken. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! :) Ja, jag med, det är så jobbigt att behöva vänta :P

      Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...