onsdag 6 juni 2018

Äventyren på Hildasholm - Malum - Hanna Blixt

Titel: Äventyren på Hildasholm  - Malum 
Författare:
Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie:
Antal sidor:
125
Utgiven: Maj 
2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Adlibris:
De tre vännerna Maja, Svante och Ludde får veta att den ondskefulle härskaren Malum hotar att ta över världen. Malums strategi är att erövra människors hjärnor och göra så att de inte kan slita sig från mobilen, ens för en minut.
Av någon anledning har Malum svårt att ta över Leksand, som varje år lockar tusentals turister från hela världen och som har världens största midsommarfirande. De tre vännerna får veta att Malum inte tycker om traditioner och kultur och sätter ihop en plan för att stoppa honom. 

Men har de rätt? Är det verkligen föremål som står för traditioner och kultur som kan stoppa Malum, eller är det något annat?

Kommentarer:
Hanna Blixt har gjort det igen! Jag har tyckt så mycket om hennes böcker i Äventyren i Sagofallen och den här boken är en helt ny bok och jag blev så glad och överraskad när jag hittade den i brevlådan utan förvarning.

Handlingen var väldigt spännande och samtidigt otroligt tänkvärd också, eftersom våra mobiler tar upp så mycket att vår tid och det är så viktigt att man tar tid till att umgås med sin familj och vänner utan att låta mobilen störa. Det är värt att tänka på.
Karaktärerna tyckte jag mycket om allihopa, speciellt Maja som var så driven och fick saker att hända.
Språket var också minst lika målande och vackert som i författarens andra böcker.
Hanna Blixt har blivit en av mina favoritförfattare när det kommer till barnböcker, och även om jag tycker mycket om att läsa dem nu i vuxen ålder så hade jag älskat dem när jag var barn.

Äventyren på Hildsaholm - Malum var en jättebra bok som var både spännande och fängslande och jag kan varmt rekommendera den och även såklart författarens andra böcker!

Betyg 8/10

Tusen tack till författaren och Bubo förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...