lördag 9 juni 2018

Patrioterna - Pascal Engman

Titel: Patrioterna 
Författare:
Pascal Engman
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
466
Utgiven:
Augusti 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv.

Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären – och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop.

Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas.

I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen.

Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan.

Kommentarer:
Patrioterna är författarens debut, och vilken bra debut! Jag läser inte denna typ av böcker särskilt ofta, men Patrioterna var så spännande och välskriven att jag bara ville fortsätta att läsa. Det var verkligen spänning från början till slut!

Handlingen var så intressant och den kändes även aktuell och det var nästan lite skrämmande.
Dessutom tog handlingen lite oväntade vändningar, och jag var inte alls bredd på slutet, vilket gjorde det hela ännu mer spännande.
Vi fick träffa flera ett gäng olika karaktärer som allihopa kändes äkta och det var intressant att få följa dem allihopa.
Det enda jag hade svårt för var att boken stundvis var väldigt våldsam och det blev lite för mycket för min smak.

Patrioterna bjöd på en intressant och  spännande läsning och jag ser fram emot att få läsa mer av Pascal Engman i framtiden!

Betyg 7,5/10

Tusen tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...