söndag 3 november 2019

Älskade barn - Romy Hausmann

Titel: Älskade barn 
Författare:
Romy Hausmann
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
470
Utgiven:
Oktober 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris/Ominble


Beskrivning från Bokus:
Den här berättelsen börjar där andra slutar. En kvinna och två barn flyr från en helvetisk, mångårig fångenskap. Men terrorn följer efter dem ut i friheten och stirrar dem rakt i ansiktet. Sofistikerad, välskriven och kuslig från första sidan.

Långt inne i skogen ligger en fönsterlös stuga. Därinne styrs Lenas och barnens liv helt av fadern. Han som skapar dagen och natten. Som Gud. Måltider, toalettbesök och läsning följer strikta tider och övervakas med minutiös noggrannhet. Han skyddar familjen från alla faror "där ute" och ser till att barnen - födda och uppväxta i stugan - har vad de behöver. 

En dag lyckas Lena fly. Hon och barnen är fria. Men nu börjar mardrömmen på allvar. För fadern vill ha tillbaka det som tillhör honom ...

Kommentarer:
Älskade barn är författarens debut och jag kan bara säga, wow vilken bladvändare! Jag kunde verkligen inte sluta läsa för det fanns sådant driv i berättelsen och jag vill hela tiden ville veta vad som skulle hända!

Det var perfekt att läsa denna bok i oktober för handlingen var spännande och även lite obehaglig och små kuslig ibland, vilket jag tyckte om. Det var även flera oväntade vändningar och det var svårt att förutse vems om låg bakom allt, vilket också var riktigt spännande.
Jag vill inte skriva mer om handlingen för det är nog bäst om man vet så lite som möjligt om den.

Karaktärerna var allihopa trovärdiga och boken är skriven ur flera olika perspektiv och jag fördrog att läsa ur barnet Hannahs perspektiv för det var så intressant.

Älskade barn bjöd på en spännande och sådär lagom obehaglig läsning med oväntade vändningar, en riktigt bra thriller helt enkelt!

Betyg 8/10

Tusen tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...