onsdag 20 november 2019

Monstret Frank - Mats Strandberg & Sofia Falkenhem

Titel: Monstret Frank (samlingsvolym) 
Författare:
Mats Strandberg & Sofia Falkenhem
Språk:
Svenska
Serie:
Monstret Frank #1 #2 #3
Antal sidor:
415
Utgiven:
2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris/Omnible  

Beskrivning från Goodreads:
Dagen då Frank Steen fyller nio år händer något som förändrar hans liv. Grannen Alices hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar. I drömmen är han täckt av lurvig päls och springer i skogen på fyra ben. Det enda han vill är att bli klappad, kliad mellan öronen och gosad med. Men varför blir alla så rädda? Dagen då Frank Steen fyller nio år händer något som förändrar hans liv. Grannen Alices hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar. I drömmen är han täckt av lurvig päls och springer i skogen på fyra ben. Det enda han vill är att bli klappad, kliad mellan öronen och gosad med. Men varför blir alla så rädda?

Kommentarer:
Denna samlingsvolym innehåller alla tre böckerna om monstret Frank, Monstret i natten, Monstret på cirkusen och den tredje och sista delen Monstret och människorna.
Jag tyckte mycket om alla tre böckerna men min favorit var nog den sista delen, Monstret och människorna.
Karaktärerna var allihopa så härliga att läsa om, och huvudkaraktären Frank var så gullig. En karaktär som jag hade velat få lära känna lite bättre var kentauren Ken, men det kommer jag få göra i Mats Strandberg nya julbok, så det ser jag fram emot.
Illustrationer var väldigt fina och gjorde läsupplevelsen ännu bättre.

Monstret Frank bjöd på en fin läsupplevelse och det här boken kan läsas av båda barn och vuxna! 

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...