måndag 13 juli 2020

Daisy Jones & The Six - Taylor Jenkins Reid

Titel: Daisy Jones & The Six 
Författare:
Taylor Jenkins Reid
Språk:
Svenska
Serie: 
-
Antal sidor:
380
Utgiven:
Maj 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Alla var där. Alla minns det olika.

Under en period var Daisy Jones & The Six överallt. Deras album spelades på alla klubbar, de sålde ut arenor över hela världen och deras musik definierade en hel era. Så plötsligt, den 12 juli 1979 splittrades bandet. Utan att någon fick veta varför. Förrän nu. 

De var älskare och vänner, bröder och rivaler. Rockbandet The Six kunde knappt greppa vilken tur de hade innan allt tog slut. Detta är deras berättelse om hur allt en gång började och de vilda nätterna som följde. 

Men bandmedlemmarna minns sanningen olika. Det enda som samtliga är ense om är att från den stunden då Daisy Jones barfota klev upp på scenen på the Whisky blev ingenting sig likt. 


Att skapa musik handlar aldrig bara om musiken. Och ibland kan skiljelinjen mellan ljudvågor och känslor vara svår att uppfatta.

Kommentarer:
Daisy Jones & The Six är författarens senaste bok och jag läste den på engelska förra året och tyckte mycket om den och när jag fick förfrågan om att läsa den på svenska tackade jag glatt ja för jag såg fram emot att läsa om den och den var minst lika bra andra gången!

Jag älskar att boken är skriven i intervju format, även om det tog ett litet tag innan jag jag blev van. Jag kunde inte sluta läsa när jag hade börjat och det kändes nästan som att titta på en dokumentär.
Handlingen bjöd på intriger, vänskap, musik och kärlek. Jag brukar inte gilla att läsa om droger och drama men av någon anledning gjorde det ingenting i den här boken, det kan bero på att jag älskar karaktärerna så mycket. Alla kändes så äkta och trovärdiga.

Daisy Jones & The Six bjöd på en fängslande läsning och jag rekommenderar den varmt!

Betyg 8/10

Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att hela bokidén är fantastisk. Helt trovärdiga intervjuer och allt är fejk. Underbart!

    SvaraRadera
  2. Hm, kanske något jag borde ge mig på. Har sneglat åt den då och då i butikerna!

    SvaraRadera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...