tisdag 7 juli 2020

Morrigan Crows magiska förbannelse -Jessica Townsend

Titel: Morrigans Crows magiska förbannelse 
Författare:
Jessica Townsend
Språk:
Svenska
Serie:
Nevermoor #1
Antal sidor:
346
Utgiven:
Mars 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag.

När Morrigan väntar på sitt dystra öde blir hon räddad i sista stund av den fantastiske Jupiter North. Han för henne till den mystiska staden Nevermoor.

Hon tror att allt har löst sig, men det är bara början. Jupiter har valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest svåråtkomliga skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar. Alla har en extraordinär talang av något slag.

Men Morrigan? Vad är hennes talang? Har hon ens någon?


Om hon inte klarar prövningarna blir hon utkastad ur Nevermoor - och då kan hon inte undkomma sitt dödliga öde ...

Kommentarer: Morrigan crows magiska förbannelse är första boken i Nevermoor serien och den är skriven för 9-12 år. Jag hade rätt höga förväntningar på den då jag hade hört att den skulle vara riktigt bra och jag tyckte att den absolut levde upp till förväntningarna!

Handlingen bjöd på underhållning, magi och äventyr och det var bara så bra!
Jag tyckte mycket om huvudkaraktären Morrigan och hon växte verkligen under bokens gång. Jag älskade miljön och alla miljöbeskrivningarna som var så målande och detaljerade.
Jag ville hela tiden fortsätta läsa för jag ville veta vad som skulle hända.

Morigan  crows magiska förbannelse bjöd på en fantasifull, spännande och underhållande läsning och jag ser fram emot att fortsätta med serien!

Betyg 8/10

2 kommentarer:

  1. Jag har också hört så mycket bra om den här så att jag inte vågat plocka upp den riktigt än. Men i höst kanske! Roligt att den levde upp till förväntningarna!

    SvaraRadera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...