fredag 13 januari 2023

Cirkusbjörnen - Kerstin Lundberg Hahn

Titel: Cirkusbjörnen
Författare:
Kerstin Lundberg Hahn
Språk:
Svenska
Serie:
Rymlingarna #2
Antal sidor:
208
Utgiven:
April 2022
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Alba och Elio är föräldralösa och har rymt från sin styvfar. De har slagit följe med Cirkus Caselli. Där har de sina nya vänner: Björntämjaren och hans björn, lindanserskan Madelona och svärdslukaren Nino. Och så Taddeus förstås, en skicklig magiker och världen starkaste pojke.


När Alba lär sig läsa cirkusbjörnens tankar inser hon att något hemskt har hänt. Sedan beger sig björntämjaren upp i bergen på jakt efter en ung björn. Historien är på väg att upprepa sig och bara den som kan kommunicera med björnarna kan rädda situationen.


Samtidigt oroar sig tvillingarna för att styvfadern ska komma dem på spåren. Men han tror ju att de är döda, och de döda jagar man inte. Eller?

Kommentarer:
Cirkusbjörnen är andra delen i trilogin Rymlingarna och jag kom inte riktigt överens med första boken och det gällde även denna. Ännu en gång var handlingen berörande och jag önskade bara att det skulle gå bra för tvillingarna och även för cirkusbjörnen. Det var intressant att Alba kunde läsa cirkusbjörnens tankar och hon var så modig och snäll.

Cirkusbjörnen var en helt ok fortsättning på serien och även om den inte riktigt passade mig så kan jag rekommendera den! 


Betyg 4,5/10


Tack Rabén&Sjögren för recensionsexemplaret!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...