söndag 29 januari 2023

Buktalarens docka - Kerstin Lundberg Hahn

Titel: Buktalarens docka 
Författare:
Kerstin Lundberg Hahn
Språk:
Svenska
Serie:
Rymlingarna #3
Antal sidor:
188
Utgiven:
September 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Tvillingarna Alba och Elio kan känna varandras tankar. De är föräldralösa och har rymt från sin styvfar Dunker. När de slår följe med Cirkus Caselli får de på sätt och vis en ny familj: Djurtämjaren Lasse, lindanserskan Madelona och svärdslukaren Nino bland annat. Och så Taddeus förstås, som kan trolla och säger sig vara världens starkaste pojke.


När det blir sommar och cirkusen ger sig ut på vägarna igen följer även buktalaren Jannis och hans mystiska docka Vicker med. Dockan verkar nästan ha ett eget liv, tänker Alba ibland. Men Alba och Elio oroar sig fortfarande för sin elaka styvfar. De vet att han vill åt pengarna som de kanske kommer att ärva. Därför reser cirkusen åt ett annat håll, mot kusten. I den rika hamnstaden Greeborg dyker en jättelik smed upp och lyckas besegra Taddeus i armbrytning. Han tvingar till sig Elio som vinst. Ingen förstår varför, inte förrän det går upp för dem att smeden känner Dunker. Smeden är urstark, Taddeus blir sjuk och det är bråttom innan Dunker kommer för att hämta Elio. Då får Alba hjälp från ett oväntat håll.

Kommentarer:
Buktalarens docka är den tredje boken i trilogin Rymlingarna och denna var också en helt okej bok men jag har nu insett att denna serie inte riktigt passade mig, vilket var tråkigt.

Jag gillade verkligen tvillingarnas relation med varandra och handlingen var emellanåt rätt så spännande men jag klickade bara inte med den här serien. Språket var fint och med fina miljöbeskrivningar och jag tror som sagt att den passar många andra så låter den intressant så ge serien en chans!

Betyg 4/10


Tack Rabén&Sjögren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...