måndag 2 januari 2023

Tankeläsarna - Kerstin Lundberg Hahn

Titel: Tankeläsarna 
Författare:
Kerstin Lundberg Hahn
Språk:
Svenska
Serie:
Rymlingarna #1
Antal sidor:
208
Utgiven:
September 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Tvillingarna Alba och Elio är föräldralösa och bor i ett gruvsamhälle med sin styvfar Dunker och katten Lilltass. Alba och Elio har en sällsam förmåga. De kan känna av varandras tankar, men de ser det bara som en lek. Ända till dagen de fyller tretton och Alba råkar höra Dunker säga att han vill göra sig av med "missfostret", som han kallar Elio. Elio är född med korta armar och ben och tar sig fram i en liten vagn.


Samma dag kommer det ett brev adresserat till deras döda mamma. Men Dunker verkar ljuga om innehållet, och när han stänger in Alba och Elio inser de att de måste lämna honom och fly. Kanske till cirkusen som nyss passerat trakten och lockat med trollkonster, skratt och värme. Men hur ska flykten gå till?


Kommentarer:
Tankeläsarna är första delen i trilogin Rymlingarna och är skriven för barn mellan 9-12 år. Som ni säkert vet gillar jag att läsa böcker för den åldern, men denna fastnade jag inte för lika mycket som jag trodde. Boken är absolut läsvärd men den var något som jag inte riktigt kom överens med.

Tankeläsarna var stundvis en ganska sorglig bok då tvillingarnas styvpappa inte var särskilt snäll, och boken tar upp ämnen som svält och liknade. Det som lyste upp boken var relationen mellan Alba och Elio som var så fin, de brydde verkligen sig om varandra.
Katten Lilltass var också så fin. Jag blev berörd av allt som hände men jag saknade något som jag inte kan sätta fingret på. Det var nog inte en bok för mig helt enkelt, även om den ändå var läsvärd!

Betyg 4/10


Tack till Rabén&Sjögren för överraskningen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...