lördag 6 juli 2024

Anki åker till Las Palmas - Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd

Titel: Anki åker till Las Palmas
Författare:
Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd
Språk:
Svenska
Serie:
Anki#1
Antal sidor:
189
Utgiven:
Oktober 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Några dagar före julafton sitter den nyblivna änkan och frisören Anki på ett plan på väg till Las Palmas tillsammans med sin väninna Rose-Marie. De ska skippa julfirandet och byta ut glöggen mot sangria och dopp i grytan mot dopp i poolen. Medan Ankis man Håkan levde blev det inte så många resor, det blev inte så mycket av någonting med honom faktiskt. Livet rullade på utan vare sig toppar eller dalar.


Anki har inga större förväntningar på resan, eller på livet över huvud taget, men snart visar sig vistelsen på Kanarieöarna ha mer att erbjuda än spanska tapas och vackra vyer. Och när hon får veta saker om Håkan som hon inte alls kände till börjar hon inse att de begränsningar man har i livet framför allt är de man själv sätter upp.

Kommentarer:
Detta är första boken om frisören Anki och det var väldigt trevligt att få läsa om ett gäng 60+ som åker till Las Palmas vid jul. Boken är ganska kort och författarna lyckas väva in en del humor trots att det är finns mer allvar i handlingen än jag var bredd på. Jag hade dock velat att boken just skulle ha varit lite längre för jag hann inte riktigt lära känna karaktärerna på det sättet jag ville, men som tur är finns det en uppföljare ute så den hoppas jag läsa snart.

Anki åker till Las Palmas bjöd en trevlig läsupplevelse och det roligt att få besöka Las Palmas en stund! 


Betyg 6/10


Tack Norstedts förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...