fredag 19 juli 2024

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen 
Författare:
Nisha J. Tuli
Språk:
Svenska
Serie:
Artefacts of Ouranos #1
Antal sidor:
324
Utgiven:
Maj 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
I tolv år har Lor och hennes syskon varit fångar i Aurorakungens ökända fängelse. Efter ett oväntat fängelseupplopp befinner hon sig plötsligt i Solkungens rike där hon utsetts till en av tio kvinnor att tävla om chansen att bli hans drottning. Om Lor kan vinna Solkungens hjärta får hon sin frihet, kan befria sina syskon och söka sin hämnd. Men Solkungens hov föraktar henne, hon vet inte hur man för sig i de vackra salarna eller vem som förde henne dit. Om hon inte klarar kungens utmaningar väntar döden, eller ännu värre, ett liv i fångenskap.


Varför har hon valts ut att delta i prövningen? Och varför verkar den stiliga Solkungen, Atlas, så intresserad av just henne?

Kommentarer:
Jag vill börja med att säga att jag är så glad att det har börjat översättas mer fantasy hos det svenska förlagen, mitt hjärta klappar extra för fantasy så det är så roligt att fler får möjligheten att läsa.

Trial of the Sun Queen är en bok jag varit nyfiken på, och den gjorde mig inte besviken, jag hade en härlig och underhållande läsupplevelse!

Detta är inte den mest originella fantasyn, det finns absolut likheter mellan denna och andra populära böcker, men för min del gjorde det inget, jag tyckte mycket om den. För min del handlar det mycket om jag fastnar för karaktärerna, och jag tyckte mycket om Lor. Däremot var det lite för mycket heta scener och grova uttryck, men det är en smaksak.
Handlingen var spännande och jag gillade framför allt delarna med fängelset och Hålet. Det var även lite oväntade twister och slutet gjorde mig så nyfiken på fortsättningen!

Trial of the Sun Queen var en mycket underhållande fantasybok och jag kan absolut rekommendera den.

Betyg 8/10


Tack Lovereads för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Första lögnen vinner - Ashley Elston

Titel: Första lögnen  vinner  Författare: Ashley Elston Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 348 Utgiven: Augusti 2024 Finns hos: Boku...