måndag 8 juli 2024

Vågor av längtan - Anne-Lie Högberg

Titel: Vågor av längtan 
Författare:
Anne-Lie Högberg
Språk:
Svenska
Serie:
Öarnas ö#1
Antal sidor:
276
Utgiven:
Februari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
En blåsig sensommardag kliver konstnären Donna Höök i land på den lilla ön Åstol, i Bohusläns skärgård. En ö hon aldrig har hört talas om, förrän nu. I väskan har hon brevet som fått henne att åka dit – en inbjudan till en begravning.


Det har bara gått ett år sedan Donnas man, Sixten, gick bort, och att åka iväg på ännu en begravning känns både oroligt och främmande. Framför allt när familjen hon möter på ön – restaurangägaren Gösta, hans syster Hanna och deras mor Majken – inte alls verkar vara bekväma med hennes närvaro. Kan Donna hitta en nystart på den dramatiska ön, eller hör hon helt enkelt inte hemma där?


Inom kort nystas en spännande familjehistoria upp där det visar sig att Majken för mer än femtio år sedan olovligt förälskade sig i fiskarsonen Percy på Åstol. Deras kärlekshistoria är komplicerad, och deras val kommer att ge konsekvenser långt fram i tiden …

Kommentarer:
Vågor av längtan är en bok som jag fick upp ögonen för i våras då jag var på en bokfrukost hos Printz och Nordstedts.

Den här boken utspelar sig på den lilla ön Åstol och oj vad jag gillade miljöbeskrivningarna. Jag är svag för just öar och skärgårdsmiljö. Författaren lyckades verkligen med att skriva en relationsroman där man kände med karaktärerna och ville veta mera om dem. Det var ett härlig gäng att få att hänga med en stund, och alla kändes äkta.

Handlingen fångade mig nästan direkt och gillade att man får läsa både om dåtid och nutid. Språket är fängslade och det är korta kapitel, vilket gör att det svårt att sluta läsa. Dessutom är omslaget så fint. Jag är oerhört glad att detta är första boken i en serie, för jag vill gärna läsa mer!

Vågor av längtan är en fängslande relationsroman som kommer få läsaren att känna alla möjliga slags känslor. Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tack till författaren & Printz för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...