torsdag 7 november 2019

Knäckarbanketten - Sara Bergmark Elfgren & Emil Maxén

Titel: Knäckarbanketten 
Författare:
Sara Bergmark Elfgren & Emil Maxén
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
140
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris /Omnible 

Beskrivning från Bokus:
I hertig Ludberts stora kök arbetar lille Amund, vars högsta dröm är att äga ett par skor. Alla kallar honom svinpojken eftersom hans uppgift är att mata grisarna med resterna som blivit över från hertig Ludberts bord. Och mycket rester blir det. Hertigens yngsta dotter Ottilia ser med avsmak hur hovet frossar i överflöd. Själv broderar hon fasansfulla monster och drömmer om ett friare liv.

En dag bestämmer sig hertig Ludbert för att ordna en enorm fest - en bankett som ska pågå i tre dagar och tre nätter med två hundra nya maträtter varje dag och tjusiga gäster från när och fjärran. En riktig knäckarbankett! Men hans avundsjuke tvillingbror har planer på att förstöra festen ...


Snart blir Amund och Ottilia indragna i ett farligt och hisnande äventyr med högfärdiga hertigar, lömska mopsar, stridslystna harar, vidriga vidunder och en poetisk jättehund. Sara Bergmark Elfgren och Emil Maxén har tillsammans skapat en rikt illustrerad saga som funkar både som högläsning och att läsa själv.

Kommentarer:
Då jag gillat alla böcker som jag har läst av Sara Bergmark Elfgren så tvekade jag inte att köpa hennes senaste bok Knäckarbanketten. Den riktar sig till barn mellan 6-9 år men man kan absolut läsa den även som vuxen. Det är som att stiga in i en nyskriven saga för Knäckarbanketten bjöd på ett riktigt underhållande och fantasifullt  äventyr där man får möta alla möjliga saker, som t.ex. en basilisk, en hundjätte, och en biskopsfisk  och tillsammans med de underbara illustrationerna blev läsupplevelsen hur bra som helst! Rekommendera varmt!

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...