tisdag 2 april 2024

Mörker över Uppsala - Susanne Kleman

Titel: Mörker över Uppsala 
Författare:
Susanne Kleman
Språk:
Svenska
Serie:
Amanda Dupont serien #1
Antal sidor:
220
Utgiven:
Mars 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Efter en sen utekväll försvinner en student från Uppsala universitet. Civilutredaren Amanda Dupont, som själv övergett drömmen om en akademisk karriär och precis gått igenom en uppslitande skilsmässa, kastas in i en värld av prestation och hemliga relationer när fallet hamnar hos henne. Den försvunne hittas slutligen död i Fyrisån och Amanda börjar utreda hans närmaste krets, men hittar inga tecken på att någon skulle ha velat honom illa. När ännu en student utsätts för ett fruktansvärt brott misstänks både lärare och studenter, alla med kopplingar till de två offren.


Kommentarer:
Mörker över Uppsala är författarens debut och är första fristående delen i en planerad serie. Både omslaget och handlingen var otroligt lockande.

Jag har följt lite av författarens resa och såg framemot att läsa hennes debut och boken gjorde mig inte besviken, jag tyckte mycket om den!

Handlingen var spännande och samtidigt lite klurig. Jag funderade mycket på hur det skulle gå för karaktärerna och hur brottet skulle lösas och jag ville verkligen läsa vidare. Det var hela tiden ett driv framåt samtidigt som det är korta kapitel så det är verkligen en bok som bjuder in till sträckläsning! Jag gillade också att få läsa om Uppsala och jag tyckte mycket om det detaljerade miljöbeskrivningarna som fanns.
Jag tyckte också om att få läsa om karaktärerna som kändes äkta och jag vill gärna läsa mer om dem, speciellt om Amanda!

Mörker över Uppsala var en lysande debut och jag ser fram emot att få läsa mer av författaren! Rekommenderas varmt!

Betyg 7/10


Tack till författaren & Hoi förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den hemliga gästen - Nita Prose

Titel: Den hemliga gästen  Författare: Nita Prose Språk: Svenska Serie: Molly Gray #2 Antal sidor: 298 Utgiven: Januari 2024 Finns hos...