söndag 14 april 2024

Tribe F - The right to be forgotten - Johanna Olsson

Titel: Trier F - The right to be forgotten
Författare:
Johanna Olsson
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
231
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Året är 2043. Städerna är stora och trångbodda. Självkörande fordon och robotar är en del av vardagen och övervakningen av medborgarna är enorm


Efter att en ogenomtänkt bild hamnat i orätta händer har Estrid jagats av en nätpedofil, Troy, som hela tiden kräver mer och mer utmanande bilder av henne. Rädslan att hennes lillasyster Liv ska komma till skada om bilderna läcker gör att Estrid till slut inte ser någon annan utväg än döden tills hon hör talas om TRIBE F en ungdomsrörelse som gjort uppror mot det digitala samhället och sökt sig till täckningsfria zoner i underjorden. Estrid förstår att det här är räddningen hon väntat på, men hon vet att i samma stund som hon ansluter sig till triben så kommer hon aldrig att återse sin familj igen. Hos triben hoppas Estrid äntligen bli fri men det dröjer inte länge förrän Estrid inser att enda vägen till frihet är att återvända till ytan och förgöra den demon som jagar henne. En gång för alla.

Kommentarer:
Jag fick upp ögonen för Tribe F - The right to be forgotten när jag var på en bokfrukost i höstas där fler förlag och författare presenterades höstens böcker. Handlingen var otroligt lockande helt klart.

Detta är en ungdomsbok (12-15 år) och jag tyckte boken hade ett bra tempo och en spännande handling. Jag önskar att boken hade varit länge men då det är just en ungdomsbok förstår jag varför den inte är det, men jag håller tummarna för en uppföljare.

Handlingen var som sagt spännande, och som läsare visste man aldrig vad som skulle hända härnäst. Det gjorde att boken gick fort att läsa och författaren använder ett mycket fint språk också.
Jag hade gärna haft lite mer bakgrundshistoria till Estrid, hon var helt klart en intressant karaktär men det kändes som man som läsare inte riktigt hann lära känna henne. Jag hade gärna även läst mer om Estrids syster.

Tribe F - The right to be forgotten är en bok jag kan rekommendera att ni plockar upp, jag tror den kan väcka läslusten till många!

Betyg 6,5/10


Tack till Berghs förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...