måndag 22 april 2024

Ur askan - Lina Areklew

Titel: Ur askan 
Författare:
Lina Areklew
Språk:
Svenska
Serie:
Ulvöserien #1
Antal sidor:
372
Utgiven:
Januari 2021
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Fredrik Fröding överlever en av Europas värsta färjekatastofer. Ned i djupet med Estonia följer båda hans föräldrar. Hans bror Niklas spolas av en av flottarna i väntan på räddning. Kroppen hittas aldrig och Fredrik vägrar ge upp hoppet om att han överlevt.


Tjugofem år senare ser Fredrik sin bror utanför ett hotell i Stockholm tillsammans med ägaren Adam Ceder. Fredrik följer efter Ceder till ön Ulvön för att ställa honom mot väggen om broderns existens, men innan han hinner göra det hittas Ceder brutalt mördad. Utredningen hamnar hos en person ur Fredriks förflutna, Örnsköldsvikspolisen Sofia Hjortén. När Fredrik blir misstänkt för mordet är hon den enda som tror på hans oskuld.

Kommentarer:
Ur askan är första boken i Ulvöserien och då jag fick en inbjudan till releasen av den fjärde boken kände jag att jag ville läsa serien från början, och det är jag glad att jag gjorde för oj så bra denna första bok var!

Det var spänning från första sidan och detta är en verkligen en bok som bjuder in till sträckläsning. Om jag inte hade varit så trött dessa dagar hade jag plöjt hela boken på några dagar. Jag fastnade för karaktärerna och ser fram emot att få lära känna dem bättre i resten av serien. Boken var otroligt välskriven och handlingen var som sagt väldigt spännande, och även inte särskilt förutsägbar.

Jag ser verkligen fram emot att försätta med serien! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...