torsdag 26 september 2019

När gudar dör - Marcus Olausson

Titel: När gudar dör 
Författare:
Marcus Olausson
Språk:
Svenska
Serie:
Serahema #1
Antal sidor:
639
Utgiven:
September 2018
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Bokus:
Du är inte ond, Elderim. Glöm aldrig det. Vad de än påstår.

Elderim sägs vara utvald att kämpa mot den grymme guden Naemin, men varför är det då så svårt att lära sig magierna? Profetiorna är tvetydiga och Elderim fylls av tvivel. Vem är det egentligen som har valt ut honom? Och till vad?

Följ Elderim på en storslagen resa genom en skoningslös värld där gudarna dragit sig undan. En värld där onda människor kan bära spår av godhet och hjältar begå avskyvärda brott. Vistas bland svärande tjuvar, galna magiker och skrävlande svärdsmästare. Möt villrådiga gudar, motsträvig magi och fasansfulla vidunder.

Välkommen till Serahema.

Kommentarer:
När gudar dör är första boken fantasy serien Serahema och som ni vet älskar jag fantasy och den här boken lät så bra och dessutom älskar jag omslaget.
Matchar innehållet det fina omslaget? Ja Absolut! Jag kan börja med att säga att jag totalt älskade denna här boken. Den är helt enastående!
Jag vet inte ens vart jag ska börja, men världen Serahema som författaren har byggt upp är helt fantastiskt. Den är full av olika slags magi system, varelser och religioner, och jag ville bara få veta mer! Språket var så fint och fullt av detaljerade miljö och personbeskrivningar.

Även om boken är över 600 sidor så kunde jag knappt lägga ner den när jag hade börjat läsa, för jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Handlingen var full av oväntade vändningar och det hände saker i varje kapitel.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag om huvudkaraktären
Elderim och det var så roligt att få följa med på hans personliga utveckling under bokens gång.
Sedan finns det många andra karaktärer också och jag gillade egentligen alla, även dem man kanske inte skulle gilla. Dessutom var det flera starka kvinnliga karaktärer, som t.ex. Belomonne som jag bara ville få läsa mer av så jag hoppas det kommer i nästa bok.

När gudar dör var helt fantastiskt bra och en solklart fullpoängare. Gillar du böcker av Brandon Sanderson och George R.R Martin kommer du älska den här!

Citat:
”Jag tror inte all magi är av ondo”, sade Cal. ”Precis som elden här kan den vålla förödelse, men den kan även värma oss och lysa upp mörkret eller skapa skönhet som glöden på den här pinnen. Snarare är väl det först i händerna på onda människor som sakar och ting ter sig onda”

Betyg 10/10


Tusen tack till författaren och Catoblepas förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...