tisdag 10 september 2019

Skönhetens väg - Martha Hall Kelly

Titel: Skönhetens väg 
Författare:
Martha Hall Kelly
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
536
Utgiven:
Oktober 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
CAROLINE är volontär på franska ambassaden i New York och har precis mött mannen i sina drömmar. På andra sidan Atlanten tar den polska sextonåringen KASIA spionuppdrag för att imponera på pojken hon älskar. Samtidigt ser den unga tyska läkaren HERTA inget annat val än att börja arbeta i ett koncentrationsläger för att försörja sig. 

Efter att Kasia tillfångatagits av tyskarna möter hon Herta under omständigheter som saknar motstycke i vår historia. Men Carolines välgörenhetsarbete tar henne till Europa, där hennes och Kasias vägar möts. 


Skönhetens väg bygger på en sann historia. Caroline Ferriday och Herta Oberheuser var verkliga personer. Den ena förärades två tapperhetsmedaljer för sina insatser under andra världskriget. Den andra dömdes i Nürnberg för fasansfulla brott mot mänskligheten. Romanen är en fängslande berättelse om deras drömmar, umbäranden och uthållighet och det godas seger över ondskan.

Kommentarer:
Skönhetens väg är författarens debut och bygger på sann historia under andra världskriget, och det fick mig väldigt intresserad av den. Den var minst lika bra som jag trodde att den skulle vara!

Vi får följa tre kvinnor, Caroline, Kasia och Herta under andra världskriget vars ödens möts på ett annorlunda sätt. Det var intressant att läsa om alla tre, men jag hade minst sagt svårt för Herta (vilket säkert många som läst boken hade).
Handlingen var full av hemskheter men också vänskap och värme och blandningen mellan dessa var så bra för boken blev aldrig för tung att läsa, vilket kan hända när det kommer till sådana här böcker.

Skönhetens väg var otroligt gripande och vackert skriven. Den fick mig att känna alla möjliga känslor och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 8/10

Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...