torsdag 10 december 2020

24 goda gärningar - Jenny Fagerlund

Titel: 24 goda gärningar 
Författare:
Jenny Fagerlund
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
297
Utgiven:
Oktober 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 Beskrivning från Bokus:
Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?


På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.


Från att oftast vara ensam möter Emma under dessa vintriga dagar en mängd människor som sakta börjar förändra hennes tillvaro. Men är hennes goda gärningar tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?

Kommentarer:
24 goda gärningar är en julroman och det är en första boken jag läste av Fagerlund men efter denna kommer jag definitivt plocka upp mera av henne! Jag valde också att lyssna på ljudboken och den kan jag rekommendera, jag gillade uppläsaren väldigt mycket.

Jag gillade karaktärerna, speciellt Emma men jag gillad även hennes syster.
24 goda gärningar var en varm berättelse som fick mig att känna alla möjliga känslor. Det är en feelgood roman men det finns samtidigt mycket allvar i den också, och jag gillar den blandningen när det kommer till feelgood. Budskapet var också väldigt fint, att man ska ta hand om varandra och det fanns även inga intriger med, vilket jag gillade.
Språket var fint och målande och gjorde det lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

24 goda gärningar bjöd på en varm och mysig läsning och jag kommer nog vilja läsa om den nästa jul! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...