söndag 20 december 2020

Tio underbara, härliga, hemska dejter - Ashley Elston

Titel: Tio underbara, härliga, hemska dejter 
Författare:
Ashley Elston
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
288
Utgiven:
Oktober 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
När Sophies föräldrar bestämmer sig för att resa bort över jul övertalar hon dem att få stanna hos sin mormor och morfar istället. Planen är att smita ut och kunna träffa (läs: hångla med) sin pojkvän Griffin utan att någon lägger sig i. Men när hon ska överraska Griffin med de goda nyheterna hör hon honom säga till en kompis att han egentligen vill att Sophie ska åka bort, att han vill ha en paus!


Mormor kommer på en briljant plan för att muntra upp Sophie, som är helt förkrossad: bästa sättet att laga ett brustet hjärta är att kasta sig ut i dejtingdjungeln! Under de kommande tio dagarna ska Sophie gå på tio dejter, alla ordnade av olika släktingar. Någon kommer fixas av kusinen Olivia (som tack och lov är en helt normal person), en annan av galna moster Patrice (att medverka i en pjäs utklädd till Jungfru Maria räknas väl som en dejt?).

Mitt i allt detta dyker Griffin upp igen, och det gör Sophie mer förvirrad än någonsin. För kanske, kanske har hon börjat få känslor för någon annan. Någon som absolut inte är tillgänglig. Det här kommer bli den värsta julen i Sophies liv. Eller... ?

Kommentarer:
Tio underbara, härliga, hemska dejter har jag velat läsa sedan den kom ut på engelska så när den dök upp hemma som en fin överraskning från förlaget blev jag så glad!

Den här boken var verkligen charmig och underhållande. Jag satt och fnissade vid flera tillfällen och detta är verkligen en bok man blir glad av.
Jag gillade att handlingen ändå hade lite mer allvar med, så det var inte bara sockersött rakt igenom och det gjorde att karaktärerna kändes mer levande och verklighetstrogna. Det var också stort fokus på familj och det var så fint, och jag gillade att läsa om Sophies stora familj.
Då boken utspelar sig bland annat i december var det den perfekta boken att läsa nu i jul, och jag kommer säkert läsa om den nästa år.

Tio underbara, härliga, hemska dejter bjöd på en härlig och charmig läsning! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tusen tack till BWahlströms för recensionsexemplaret! 

4 kommentarer:

Rauk - Li Ekman

Titel: Rauk  Författare: Li Ekman Språk: Svenska Serie: Berättelsen om Ingio Jones #3 Antal sidor: 350 Utgiven: Juli 2022 Finns hos: B...