onsdag 16 december 2020

Historieläraren - Matt Haig

Titel: Historieläraren 
Författare:
Matt Haig
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
379
Utgiven:
Mars 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Tom Hazard bär på en hemlighet. Han ser ut som en ordinär 41-åring, men har i själva verket levt i århundraden. Från den elisabetanska eran genom 1920-talets jazzålder i Paris till dagens London. Han har sett världen förändras, men det enda han längtar efter är ett vanligt liv. Det är en bitterljuv roman om tidens gång, kärlekens villkor, och om att det kan ta en livstid att lära sig att leva.

Kommentarer:
Jag läste nyligen Midnattsbiblioteket av Matt Haig och älskade den och kände på en gång att jag ville läsa mera av författaren.
Jag tyckte inte riktigt att historieläraren var lika bra som Midnattsbiblioteket men den var så bra och jag älskade den! Jag vet knappt vad jag ska skriva men jag ska ge det ett försök.

Jag älskar verkligen författarens språk, det är helt magisk och fint.
Vi får läsa i både dåtid och nutid och det var så intressant att läsa om dåtiden med alla historiska referenser och det märkets att författaren hade gjort sin research. Karaktärerna var allihopa så levande och kändes verklighetstrogna.
Handlingen fångade mig från första stund och den liknar ingenting jag har läst förut. Det är smärta, sorg, kärlek och att hitta sig själv och det var bara så bra.

Historieläraren bjöd på en fantastisk läsupplevelse och Matt Haig har nu blivit en av mina favoritförfattare och jag vill läsa allt han skrivit!

Betyg 9/10


Tusen tack till Bokförlaget Polaris för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Den här har jag ju i bokhyllan! Någonstans... Den ska bli läst 2021! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jag hoppas så att du kommer gilla den! :D

      Radera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...