tisdag 23 juni 2020

Halvsjälarna - Linda Andersson

Titel: Halvsjälarna 
Författare:
Linda Andersson
Språk:
Svenska
Serie:
Livstjuvarna #2
Antal sidor:
357
Utgiven:
Juni 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Mariell har gjort sitt val och är nu fast i Dödsriket. Men allt går fel redan från början. Bara minuter efter att hon låtit sitt offer leva dyker Vintervit upp på Vårängen för att anhålla henne. Hon ställs inför De Kunniga och bestraffas precis som alla andra brottslingar gör. Men är det tillräckligt? Hon är trots allt Den utan kryphål.


Mariell gör det omöjliga och flyr. Väl fri från Vårängen har hon tänkt följa sin mentor Jaques råd: att finna en mystisk skrift och kämpa för sin frihet. Ett uppdrag som visar sig vara svårare och mer plågsamt än något hon tidigare gått igenom. Och som om det inte vore nog får hon snart reda på något som kommer att skaka om hennes tillvaro på ett mer känslomässigt plan.

Kommentarer:
Halvsjälarna är den efterlängtade uppföljaren till Livstjuvarna som jag läste tidigare i år och älskade så jag hade rätt stora förväntningar på Halvsjälarna, och levde den upp till dessa?
Det gjorde den absolut!

Handlingen tar vid direkt efter första boken och sedan var det fullt av äventyr, spänning och action och jag kunde inte sluta läsa!
Karaktärerna är allihopa så intressanta och jag gillar verkligen dem, speciellt Mariell som vuxit en del sedan första boken.
Gräshäxan och Vintervit var också väldigt fascinerande att läsa om.
Språket var minst lika fängslade och målande som i första boken och det var så intressant att få läsa om dödsriket igen som fortsatte vara förtrollade, magiskt, unikt och alldeles knasigt.

Halvsjälarna bjöd på en magisk och fängslande läsning och nu blir det att längta efter den tredje boken! Rekommenderas varmt!

Betyg 8,5/10

Tusen tack till författaren & Visto förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...