onsdag 26 januari 2022

Sluta aldrig fly - Harlan Coben

Titel: Sluta aldrig fly 
Författare:
Harlan Coben
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
375
Utgiven:
Januari 2022
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
För mer än tjugo år sedan kidnappades Patricia, arvtagare till familjen Lockwoods förmögenhet. Efter flera månader i fångenskap lyckades hon fly, men förövarna försvann utan ett spår.


Tills nu. På en mordplats i New York upptäcks dyrbart stöldgods, bland annat en väska och tavla som tillhör familjen Lockwood. På väskan är initialerna WHL3 ingraverade, vilket leder polisen till en man med koppling till fallet.


Windsor Horne Lockwood III – eller Win, som han också kallas – är en man med omåttlig rikedom, oklanderlig stil och en benägenhet att ta lagen i egna händer. Han är dessutom kusin till Patricia, och polisens fynd leder honom in i en mörk värld av hemligheter där han tvingas ta till okonventionella metoder för att skydda sina nära.

Kommentarer:
Detta är nog min femte eller sjätte bok av Coben och än så länge har jag inte blivit besviken på någon, och inte denna heller! Det är ingen ny favorit tyvärr men den var fortfarande riktigt bra.

Språket var precis som i Cobens andra böcker, riktigt målande och fullt av bra beskrivningar. Det är ett högt tempo genom hela boken och som vanligt bjuder Coben på spänning och oväntade vändningar. Jag brukar ha svårt att lägga ifrån mig Cobens böcker men med denna kände jag inte det av någon anledning. Det kan vara för att jag hade väldigt svårt för huvudkaraktären, även om jag tror att det inte var meningen att man skulle gilla honom. Han var så arrogant och riktigt påfrestande att läsa om faktiskt.
Det var dock en hel del humor med i denna bok och det är ovanligt för Coben, jag gillade det.

Sluta aldrig fly bjöd på en spännande läsning och jag ser fram emot att läsa mera av Coben!

Betyg 6,5/10


Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Jag har just börjat läsa den. Jag har också läst flera av hans böcker, och visst kan den mannen skriva spänningsböcker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med! Hoppas du kommer gilla Sluta aldrig fly :)

      Radera

Om du var min - Christina Erikson

Titel: Om du var min  Författare: Christina Erikson Språk: Svenska Serie: Svartåsviten #1 Antal sidor: 347 Utgiven: September 2023 Fin...