onsdag 26 januari 2022

Tjuvdrottningen - Johan Rundberg

Titel: Tjuvdrottningen
Författare:
Johan Rundberg
Språk:
Svenska
Serie:
Månvind & Hoff #2
Antal sidor:
191
Utgiven:
Maj 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Våren har väckt staden till liv och på Norrbro flockas åskådarna runt en populär knivkastarföreställning. Men på Allmänna barnhuset har Mika annat att tänka på. Två av de föräldralösa barnen skolkar från skolan och konstapel Valdemar Hoff kommer med en oväntad anklagelse. Snart inser Mika att barnen är in blandade i något mycket farligare än de själva förstår. För att rädda dem måste hon sätta sitt eget liv på spel.

Kommentarer:
Tjuvdrottningen är andra delen i serien Månvind & Hoff och jag tyckte verkligen om första delen, Nattkorpen och jag blev inte besviken på denna! Mika är en fantastisk karaktär att få följa och denna bok bjöd på ännu ett spännande äventyr tillsammans med Mika. Handlingen tog tag direkt och sedan kunde jag inte sluta läsa.

Boken utspelar sig i 1800-talets Stockholm och det var så intressant att läsa om det. Miljöbeskrivningarna var också riktigt bra och det förstärkte handlingen och gjorde det hela mer levande.

Jag har tredje delen hemma och ser fram emot att läsa den!

Betyg 7,5/10


Tack till Natur & kultur för recensionsexemplaret! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Edda Headshot - Peter Westberg

Titel: Edda Headshot  Författare: Peter Westberg Språk: Svenska Serie: Edda Headshot #1 Antal sidor: 239 Utgiven: Maj 2023 Finns hos: ...