onsdag 22 juni 2022

Klippan - Jessica Roseen


Titel:
Klippan 
Författare:
Jessica Roseen
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
564
Utgiven:
Februari 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Det har gått femhundra år sedan profetian skrevs. Femhundra år sedan andra varelser än bara människor bodde i byn. Den utvalde står nu på klippan för att göra sitt val - valet mellan krig och fred.


Flera månader efter att den utvalde gick upp på klippan är han fortfarande försvunnen, ingen vet vilket val han gjorde. Men en dag hittar Aristimel honom i skogen och den hemska sanningen avslöjas - varelser kommer dyka upp och med våld ta över byn.


Aristimel och hennes vänner är de enda som kan stoppa dem. Men hur ska de kunna rädda byn när de inte vet vilka som kommer? Vad är det egentligen för varelser? Går de att stoppa? Och kan den utvalde med sina nya förmågor hindra deras framfart?


Det som skulle ha varit en härlig sommar förvandlas till ett uppdrag på liv och död - och hela mänsklighetens framtid står på spel

Kommentarer:
Klippan är författarens debut och vilken bra debut detta var! Det är så roligt att få läsa mera av svenska fantasy författare.

Även fast boken är över 500 sidor så slukade jag den för den var så spännande och intressant. Världen var så fascinerande och jag gillade uppbygget med profetiorna och byn. Jag gillade alla olika typer av varelser som fanns med, det var riktigt intressant och karaktäerna kändes allihopa äkta och mänskliga. Jag gillade framför allt Aristimel.
Språket var fint och rappt och flöt på bra under läsningens gång.

Klippan bjöd på en medryckande och härlig läsupplevelse och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 7/10

Tack till författaren för recensionsexemplaret!

2 kommentarer:

Vår bästa tid - Kiley Reid

Titel: Vår bästa tid Författare: Kiley Reid Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 299 Utgiven: April 2021 Finns hos: Bokus / Adlibris ...