tisdag 7 juni 2022

Flykten från Budapest - Jakob & Hanna Blixt

Titel: Flykten från Budapest 
Författare:
Jakob & Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie:
Historieväktarna #3
Antal sidor:
224
Utgiven:
Mars 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Milton känner sig sviken av Iona och vet inte längre om han kan lita på henne. Men för att rädda hans föräldrar måste de ändå samarbeta. En sista tidsresa tar dem till 40-talets Budapest, en stad som både ockuperas av tyskarna och hotas av de sovjetiska styrkorna.


I Budapest möter de svensken Raoul Wallenberg, en diplomat som gör allt för att skydda dem som hotas av förintelsen. Milton och Iona dras med i hans arbete, men att gömma flyktingar är allt annat än riskfritt. Dessutom får de veta att Miltons föräldrar verkar vara två av de mest eftersökta personerna i hela staden, men var är de?


För att hålla historien på rätt spår behöver Miltons föräldrar träffa en av andra världskrigets mest fruktade män Heinrich Himmler, chefen för Hitlers SS-styrkor. Kommer de att överleva ett sådant möte, och kan Milton och Iona få hem dem till nutiden igen, innan det är för sent?

Kommentarer:
Flykten från Budapest är den tredje och sista delen i serien Historieväktarna och den var minst lika bra som det första två delarna i serien! Jag tror dock att andra delen är min favorit men denna var som sagt riktigt bra den med!

Ännu en gång får vi följa med Milton och Iona på ett lärorikt äventyr där handlingen bjöd på den perfekta blandningen mellan historia, geografi och spänning.
Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända härnäst och eftersom jag verkligen gillar att läsa om tidsresor så är den här serien så fängslande från början till slut.
Jag har verkligen fastnat för karaktärerna, Milton och Iona och deras relation till varandra är så fin och som i författarens andra böcker så gillar jag verkligen språket som är målande och bra beskrivande.

Flykten från Budapest var en riktigt uppslukande bok och jag kan varmt rekommendera den här serien till både barn och vuxna!

Betyg 8/10


Tack till Tukan förlag och författarna för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bidrottningen - Veronica Linarfve

Titel: Bidrottningen  Författare: Veronica Linarfve Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 288 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Bokus / A...