torsdag 29 mars 2018

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt - Gail Honeyman

Titel: Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt 
Författare:
Gail Honeyman
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
411
Utgiven:
Augusti 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Jag har alltid satt en stolthet i att klara mig själv.
Jag är en ensam överlevare - jag är Eleanor Oliphant. Jag behöver ingen annan, det finns inget stort tomrum i mitt liv, ingen pusselbit som fattas. Jag är en självständig enhet. Det är åtminstone vad jag alltid har intalat mig."

Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.

Eleanor Oliphant mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Inget saknas i hennes inrutade och välplanerade liv.

Förutom ibland precis allt...Men så möter hon it-killen Raymond och allting förändras.

Tillsammans räddar de en äldre man, Sammy, som fallit ihop på gatan, och Eleanor upplever en värme och gemenskap hon inte trodde fanns. Hon inser att hon har varit en fena på att överleva men inte har en aning om hur man lever.

Kommentarer:
Den här boken hade jag hört litegrann om men jag visste egentligen inte alls vad den handlade om.
Sedan såg jag att den fanns som ljudbok på Storytel och jag valde att ge den en chans och den visade sig vara jättebra! Jag kan verkligen rekommendera att lyssna på ljudboken för Anna-Maria Käll var en jättebra uppläsare.

Handlingen var en härlig blandning mellan humor och mycket djup, mer än vad jag beredd på. Jag tyckte till en del att boken liknade Backmans böcker på något sätt, och det är ju inte helt fel!
När det gäller karaktärerna gick det inte annat att tycka om Eleanor och det var så härligt att få följa med på hennes karaktärsutveckling och försök att lära sig alla sociala koder.
Hennes vänskap med Raymond var så fin också, och jag är glad att det bara utvecklade en fin vänskap och inte kärlek för omväxling skull.
Det fanns också en karaktär som jag avskydde och det var Eleanors mamma, usch vilken hemsk människa!

Eleanor Olyphant mår alldeles utmärkt var en underbar bok och jag kan knappt förstå att detta är författarens debut och jag är så nyfiken på vad hon ska skriva efter den här!

Betyg 8/10

4 kommentarer:

  1. Hm..liknade Backmans böcker? Det gör mig ju nyfiken. Kanske måste ge den en chans!

    SvaraRadera
  2. Har denna hemma och hade tänkt försöka få den läst så snart som möjligt! Den verkar så bra! :)

    SvaraRadera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...