fredag 16 mars 2018

Hasselskogen - Melissa Albert

Titel: Hasselskogen 
Författare:
Melissa Albert
Språk:
Svenska
Serie:
The Hazel Wood #1
Antal sidor:
312
Utgiven:
Februari 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
Sjuttonåriga Alice och hennes mamma har alltid flackat runt, ständigt förföljda av otur och diverse problem. Men när Alice mormor, en tillbakadragen författare, dör ensam i sitt stora hus Hasselskogen blir tillvaron bara ännu värre för Alice - för nu blir hennes mamma plötsligt bortrövad av en figur från Bortom, den grymma och övernaturliga värld där mormoderns otäcka sagor utspelar sig. Alice enda ledtråd är ett meddelande på en lapp som mormorn efterlämnat, en lapp med orden: »Håll dig borta från Hasselskogen«.

Alice, som alltid försökt undvika sin mormors hysteriska fans, har plötsligt inget annat val än att slå sig ihop med sin klasskompis Ellery Finch, en kille som älskar »Bortom«-sagorna och gärna vill hjälpa till.

För att få tillbaka sin mamma måste Alice först ta sig till Hasselskogen och sedan hela vägen in i mormorns mörka sagor - och där kommer hon kanske att få förklaringen till varför hennes eget liv blivit så besvärligt.

Kommentarer:
Hasselskogen är en bok som jag blev nyfiken på redan innan den kom ut och jag såg verkligen fram emot att läsa den, och hur fint är inte omslaget?

Jag fastnade väldigt fort för språket som var så fint och fängslande och jag tyckte mycket om Hasselskogen!
Det jag gillade mest var hela den magiska stämningen som fanns och atmosfären som nästan påminde lite om Alice i underlandet på något sätt och det var ett stort plus för mig då jag älskar Alice i underlandet.

Jag hade lite svårt för huvudkaraktären Alice i början av boken då jag tyckte att hon var väldigt elak och jag tyckte inte att hon behandlade Finch på ett bra sätt. Däremot tyckte jag att hon utvecklades och sedan fick man lite förklaringar av hennes beteende så jag tyckte mer om henne mot slutet.
Handlingen vill jag inte säga för mycket om för jag tycker det är bäst att inte veta så mycket, men jag älskade sagorna från Sagorna från Hinsidan som som var med, de var så annorlunda, mörka och verkligen stämningsfulla och jag hade gärna läst flera.

Hasselskogen bjöd på en fängslande och magisk läsning och jag tyckte så mycket om den!

Betyg 8/10

Tusen tack till Modernista för recensionsexemplaret! 

5 kommentarer:

 1. Det låter lovande! :D Ska bli så kul att läsa den här.

  SvaraRadera
 2. hm.... verkar som om att en signerad bok skall komma i brevlådan ändå kanske? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha härligt för då blir jag av med en kopia iaf xD har fortfarande bara läst de två första kapitlen i boken (ca. 17 sidor) men jag gillar det jag har läst såhär långt iaf :O

   Radera
  2. Självklart kan jag ta en kopia så du slipper ha två ;D Hoppas du kommer tycka om den! :)

   Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...