tisdag 23 januari 2024

Ett stulet liv - Jaycee Dugard

Titel: Ett stulet liv 
Författare:
Jaycee Dugard
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
271
Utgiven:
Juli 2011

Finns hos: Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Kidnappad som elvaåring, hållen i fångenskap i arton år.

Jaycee Dugards ungdom stals.


Jaycee Dugard kidnappades på väg till skolbussen i juni 1991, inom synhåll från hemmet i South Lake Tahoe i Kalifornien. Bortförandet skedde mitt framför ögonen på hennes styvfar som förtvivlat försökte cykla ifatt bilen av grå sedanmodell som Jaycee tvingats in i.

Detta var den mardrömslika inledningen på ett försvinnande och en gåta som skulle förbli olöst i 18 år. I augusti 2009 klev Jaycee Dugard och hennes döttrar tillsammans med en man vid namn Phillip Craig Garrido in på kontoret hos en övervakare i Kalifornien. Deras underliga beteende väckte misstankar, som så småningom ledde fram till det ofattbara avslöjandet: att det var den sedan 18 år försvunna Jaycee Dugard som dykt upp på kontoret. Det visade sig att Jaycee bodde med sina barn, som hon fött i fångenskap, i skjul och tält i en inhägnad del av Garridos bakgård.

Kommentarer:
Ett stulet liv är en sann historia om Jaycee Dugard och hennes berättelse om 18 år i fångenskap och jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig och skriva en recension om den här boken. Det är lite svårt för vet inte vad jag ska skriva förutom att den var otroligt gripande, hemsk, mörk och på något sätt så fängslande. Författaren är så modig som vågar skriva om allt det hemska som hände och jag blev så imponerad av henne. Boken är fint skriven och även om jag ibland förvirrad av tidshoppen i dagboksanteckningarna så gjorde det inte så mycket då det inte var lätt för författaren att komma ihåg alla detaljer efter 18 år. Efter jag hade läst boken såg jag några intervjuer med Jacyee och jag blev så rörd av att se att hon trots allt hon varit med om, hade ljus i ögonen och var så stark.

Ett stulet liv är en bok som var svår att läsa då den var minst sagt gripande men samtidigt så viktig!

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...