torsdag 11 januari 2024

Till hjärtats sista slag - Marcus Olausson

Titel: Till hjärtats sista slag 
Författare:
Marcus Olausson
Språk:
Svenska
Serie:
Serahema Saporium
Antal sidor:
654
Utgiven:
Juni 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Någonstans i allt det här måste det finnas ett lyckligt slut. Om gudarna vill.


Vänner dör och världen brinner. Elderim är ensam nu och medan mörkret faller över Serahema växer det även inom honom. Han försöker desperat undvika profetiorna och istället följa hjärtats röst, men för fallna hjältar väntar inte kärlek när ödet dikterar villkoren. Det finns bara en väg nu och den verkar föra honom till Den mörke guden själv - Naemin.


Hopplösheten har Serahema i sitt grepp, men prövning föder hjältemod och hjälp finns där man minst anar det. Till och med hos en fiende.

Kommentarer:
Till hjärtats sista slag är den tredje och avslutade delen i fantasyserien Serahema Saporium och då jag älskade de första två böckerna så mycket, hade jag rätt höga förväntningar på denna.

Jag har väntat med att skriva den här recensionen för jag ville samla mina tankar men jag känner mig ärligt talat lite förvirrad för jag vet inte riktigt vad jag tycker? Jag känner mig så kluven. Jag kanske borde ha läst om de första två böckerna innan jag läste denna, för nu var det ju ett tag sedan jag läste dem. Har min boksmak ändrats lite sedan jag läste de första två, eller läste jag den vid fel tillfälle kanske? 


Nu kanske det låter som jag inte gillade den, det gjorde jag absolut men jag blev inte lika fängslad och golvad som av de första två böckerna i serien. Karaktärerna, som jag tyckte så mycket om i bok ett och två, kände jag plötsligt inte lika mycket för. Men det kanske beror på som sagt, att jag väntade så länge med att läsa denna. 


 Det var bland annat flera val som karaktärerna gjorde som jag inte höll med om och som gjorde att jag inte kände för dem på samma sätt.  Karaktärerna är som ni vet, väldigt viktiga för mig och när jag inte känner mig fäst vid dem så faller boken lite. Handlingen var däremot riktigt spännande och trots att boken är ganska så lång så gick den ganska snabbt att läsa, för jag ville ju veta vad som skulle hända. 


Språket är helt fantastiskt, det kan jag inte säga annat om och jag kan absolut rekommendera den här serien, det är en bra serie, men jag älskade tyvärr inte den här sista delen. Jag vet att många tyckte att den här sista delen var minst lika bra som resten av trilogin så det var nog jag som läste den vid fel tillfälle eller så. Då bok ett och två fick höga betyg, känns det oerhört tråkigt att ge denna ett lite lägre (men fortfarande bra) betyg men det är som sagt en bra serie ändå! 


Betyg 6,5/10


Tack till författaren och Catoplepas förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bidrottningen - Veronica Linarfve

Titel: Bidrottningen  Författare: Veronica Linarfve Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 288 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Bokus / A...