lördag 13 januari 2024

Fourth Wing - Rebecca Yarros

Titel: Fourth Wing 
Författare:
Rebecca Yarros
Språk:
Svenska
Serie:
Empyrén #1
Antal sidor:
622
Utgiven:
December 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Tjugoåriga Violet Sorrengail hade framtiden utstakad och skulle tillbringa sina sista studieår bland böcker. Violets mycket stränga mamma, tillika rektor på elitskolan Basgiath, har andra planer och beordrar henne att bli drakryttare i stället – den tuffaste utbildningen på skolan. Plötsligt befinner sig Violet i en våldsam värld där döden är ett felsteg bort. Dessutom skaffar hon sig hämndlystna fiender som kliver över lik – bokstavligt talat – för att klättra i hierarkin. Den värsta av dem alla är Xaden Riorson, den mest skoningslösa eleven på hela skolan.


Välkommen till Basgiaths brutala och elitistiska värld, där varje dag kan bli din sista.

Kommentarer:
Då har man läst den mest hypade boken någonsin känns det som, och jag var så nervös för att läsa den eftersom så många älskar den (och andra inte). Skulle den leva upp till mina förhoppningar?
Är den det mest unika jag har läst? Nej det är det inte. Hade jag en härlig läsupplevelse? Ja verkligen! Allt man läser behöver inte vara unikt och speciellt utan ibland vill man bara ha en underhållande lässtund och må bra i stunden. Jag tyckte att  Fourth Wing bjöd på en fantastisk läsupplevelse!

Jag fastnade fort för språket som Yarros använde sig utav, det var bra miljöbeskrivningar (även om hennes beskrivningar av män var lite mycket ibland) som gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Jag var dock inte helt fast, förens jag läst cirka halva boken, då blev boken helt beroendeframkallande, och jag kunde verkligen inte sluta läsa! Ni vet den där känslan när man läser och så helt plötsligt har man läst 100 sidor utan att man riktigt visste om det? Det hände med Fourth Wing flera gånger.

Karaktärerna fångade mitt hjärta och jag brydde mig så mycket om dem. Jag var verkligen så fäst vid dem. Violet tyckte jag mycket om, hon var så beslutsam och stark. Jag har sett att flera har tyckt att hon betet sig yngre än vad hon är men det håller jag inte med om faktiskt.
Det är en typisk enemys-to-lovers romans, och jag är svag för sånt så jag tyckte om att läsa om det. Romansen tog också lite tid vilket jag gillade.

Handlingen var väldigt spännande och tog lite oväntade vändningar så jag fick känna alla möjliga slags känslor under läsningens gång, vilket jag älskar när det händer. Jag älskade miljön och att man fick läsa om en skola, ja jag är svag för det också.
Det bästa med hela boken, var självklart drakarna, oj vad jag älskade att läsa om dem och flera scener var så otroligt underhållande!

Fourth Wing bjöd på en fantastisk läsupplevelse med karaktärer och drakar som verkligen fångade mitt hjärta och om jag kommer slänga mig över uppföljaren direkt? Svar ja. 

Betyg 9/10


Tack Gondol förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...